Web Analytics
More
    Reklāma

    CATL iepauzē plānus būvēt rūpnīcu Ziemeļamerikā pēc Pelosi vizītes Taivānā

    Jaunākie raksti

    Attiecības starp Ķīnu un ASV pēdējās dienās saasinājušās pēc tam, kad ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi viesojas Taivānā. Šis lēmums, acīmredzot, atstās ietekmi arī biznesā – kā vēsta Bloomberg, viens no pasaules lielākajiem elektroauto bateriju ražotājiem CATL šīs vizītes dēļ iepauzējis plānus būvēt bateriju ražošanas rūpnīcu Ziemeļameriku.

    CATL jau kopš gada sākuma pēta iespējamās rūpnīcas vietas Ziemeļamerikā, apsverot gan Kanādu, gan arī ASV un Meksiku. Šajā rūpnīcā plānots ražot baterijas ar kopējo ietilpību 80 GWh gadā. Pēdējās ziņas gan liecināja, ka CATL izšķīries par labu Meksikai.

    Situācijai pietuvināti avoti Bloomberg pastāstījuši, ka CATL vismaz pāris mēnešus novilcinās savas rūpnīcas plānus Ziemeļamerikā, vērtējot situācijas attīstību un starpvalstu attiecības. Pelosi vizīte Taivānā izsaukusi ļoti asu Pekinas reakciju, un Ķīna brīdinājusi, ka ASV jāmaksā par savas rīcības sekām, kā arī šis solis atstās smagas sekas abu valstu attiecībām. Pekina uzskata Taivānu par savas teritorijas daļu, turklāt netiek izslēgta militāra spēka lietošana, lai to pārņemtu. Arī šajās dienās Ķīnas armija apkārt Taivānai veic militāros manevrus jūrā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    05.08.2022 11:36

    Tas arī ir viss, kas jāzin chinaEV jūsmiņiem, kas sajūsmā dveš “NIO > Tesla” – situācija identiska Gazpromam. Vadonis uzsit knipi un bizness apstājas, un tavs chinacar stāv bez rezerves daļām, vai pat centralizēti izrubās un displejā mirgo hieroglifi Sūkā nūdeles.

    05.08.2022 12:14
    Reply to  Biteme

    tas nemaz nerunājot par novērošanas kamerām, robotiskajiem putekļu sūcējiem, sporta pulksteņiem u.c. ar obligātu kontu ķīnas serveros. spiegošanas sapnis, tā teikt.

    Čiekurs
    05.08.2022 13:40
    Reply to  digitalk

    Un tās potenciāli spiegojošās tehnikas ir nejēgā daudz mums apkārt!
    Var tikai iztēloties ko ar to visu info varētu iesākt kādu dienu.

    Kkā tā
    05.08.2022 16:39
    Reply to  Biteme

    Tikai tas strādā abos virzienos – priekškars aizveras un Ķīnas rūpnīcas aizveras, jo lielāko daļu ražo priekš EU un ASV utt.. Varēs ar otriem okupantiem dzīvot zem viena žoga, bet diez vai kāda jēga būs, jo vieniem ir gāze, otriem tehnoloģijas, bet ar to paēdis nebūsi.

    Reklāma