Web Analytics
More
    Reklāma

    Volvo plāno būvēt bateriju rūpnīcu, lai paplašinātu elektriskā komerctransporta piedāvājumu

    Jaunākie raksti

    Zviedru autoražotājs Volvo paziņojis, ka sācies darbs pie bateriju ražošanas rūpnīcas izveides Zviedrijā. Šī rūpnīca paredzēta, lai Volvo varētu paplašināt un apgādāt savu komerctransporta nodaļu, ražojot elektriskus kravas auto, autobusus, kravas furgonus, kā arī celtniecībā nepieciešamo tehniku. Paziņojumu izplatījis Volvo Group, kas ir atsevišķs uzņēmums un tam nav tiešas saiknes ar Volvo Cars, kas jau vairāk nekā 10 gadus ir Geely paspārnē.

    Volvo ir izveidojis vairākus elektriskus kravas auto modeļus, taču nākamais solis ir panākt, lai šos modeļus var ražot lielā apjomā. Skaidrs, ka smagajai tehnikai nepieciešams liels daudzums bateriju, līdz ar to Volvo strādā pie risinājuma. Volvo Group vadītājs Martins Lundsteds paziņojumā skaidro, ka jau šobrīd vērojams liels klientu pieprasījums pēc elektrificētas tehnikas, savukārt 2030. gadā plāni paredz, ka 35% pārdotās tehnikas darbosies ar elektrību.

    Rūpnīcas galīgā atrašanās vieta pagaidām nav noteikta – tas atkarīgs no saskaņošanas procesa, bet pagaidām Volvo izskata Mariestādes pilsētu Zviedrijas centrālajā daļā. Kompānijas plāni paredz masveida ražošanu 2030. gadā, izmantojot tieši komerctransportam radītas bateriju šūnas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma