Web Analytics
More
    Reklāma

    Baltik Elektro izstādē būs skatāma vēl neredzēta uzlādes ķēde

    Jaunākie raksti

    Transporta elektrifikācija uzņem arvien straujākus apgriezienus visā pasaulē. Arī Latvijā pamazām, bet ar pieaugošu tendenci pilsētu ielās un uz lielceļiem parādās vairāk elektrotransporta. Uzņēmumu un iedzīvotāju skaits, kuri apzinās – elektroauto ir uz palikšanu – kļūst arvien lielāks. Līdztekus elektrisko transportlīdzekļu attīstībai tiek pilnveidots arī viedais elektrotīkls. Enerģijas ražošana un tās izmantošana kļūst arvien viedāka, savstarpēji savienotāka, un elektroauto kļūst par aktīvu tīkla daļu. Viens no risinājumiem, pie kā aktīvi strādā ABB speciālisti, ir V2G (Vehicle-to-Grid) divu virzienu lādētājs, kas ļaus izmantot elektroauto kā enerģijas krātuvi. Elektromobilī ir liels akumulators, kas ir lielāks par jebkuru ikdienas ierīču akumulatoru. Tāpēc vajadzības gadījumā tas var kalpot arī kā enerģijas krātuve, kas palīdzētu energotīklam piegādāt elektroenerģiju pīķa stundās vai būt enerģijas avots gadījumos, kad nav pieejami no laikapstākļiem atkarīgi atjaunojamie enerģijas avoti.

    Kamēr V2G tehnoloģija vēl top, līdzīgs risinājums V2L (Vehicle-to-Load) – uzlāde no transportlīdzekļa līdz slodzei – jau ir tirgū. Šādu risinājumu piedāvā 2022. gada World Car Awards gada auto titulu ieguvušais Hyundai Ioniq 5.

    Reklāma

    Baltijas Elektro Sabiedrības izstādē BE ELECTRIC 2022, ABB, līderis elektrouzlādes industrijā, apvienos spēkus ar Hyundai līderību elektromobiļu ražošanā, lai demonstrētu priekšrocības, ko sniedz šodienas elektrouzlādes tehnoloģijas.

    Apmeklētājiem būs iespēja iepazīt visu uzlādes procesu un to, kā gudri izmantot enerģijas sadales ķēdi: elektroauto uzlādes stacija uzlādēs Hyundai Ioniq 5, kas ļaus īpašniekam ne tikai pārvietoties no punkta A uz punktu B, bet kalpos arī kā lādētājs visdažādākajām elektriskajām ierīcēm – no personīgās elektronikas līdz aktīvā dzīvesveida piederumiem, piemēram, elektriskajiem velosipēdiem, motorolleriem un pat kempinga aprīkojumam.

    BE ELECTRIC izstādē viena no populārākajām uzlādes stacijām pasaulē ABB Terra AC lādēs Hyundai Ioniq 5, kas savukārt pēc tam uzlādēs elektrisko motociklu Cake Kalk& no Dude Bikes.

    V2L spēj nodrošināt līdz pat 3,6 kW jaudas. Nepieciešamais ports atrodas zem aizmugurējiem sēdekļiem, un to var aktivizēt, kad automobilis darbojas. Otrs ports atrodas pie uzlādes porta automobiļa ārpusē. Izmantojot pārveidotāju, jūs varat uzlādēt lielas jaudas elektrisko aprīkojumu, kamēr automobilis ir izslēgts.

    Izstādes apmeklētājiem būs iespēja laimēt Terra AC uzlādes staciju! Terra AC elektrouzlādes stacijas priekšrocības ir tās augstā kvalitāte un funkcionalitāte – efektīva, droša un vienkārša uzlāde. Aizpildi anketu un iespējams no izstādes prom dosies ar jaunu uzlādes staciju!

    Baltik Elektro piegādātāju jaunumu izstāde notiek jau 6.reizi. Aicināti to apmeklēt ir visi nozares interesenti! Dalībnieki no elektromateriālu, saules paneļu, apgaismojuma un HVAC nozares. Izstāde norisināsies 9. septembrī, ATTA CENTRE, Krasta ielā 60. Bezmaksas reģistrācija – https://be.lv.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma