Web Analytics
More
    Reklāma

    Fiat Chrysler saņēmis 300 miljonu dolāru sodu par krāpšanos izmešu testos

    Jaunākie raksti

    Fiat Chrysler, kas šobrīd atrodas Stellantis koncerna sastāvā, saņēmis 300 miljonu dolāru sodu no ASV institūcijām par krāpšanos dīzeļauto izmešu testos. Aplēsts, ka krāpšanās veikta ar vismaz 100 tūkstošiem ASV pārdotām automašīnām. Šī ir nu jau kārtējā lieta, kas ļoti līdzinās bēdīgi slavenajai Volkswagen koncerna “dīzeļgeitai” pirms 7 gadiem.

    Lietas izmeklēšana ilga trīs gadus un tā koncentrējās uz 3.0 litru V6 dīzeļdzinēju, ko Fiat Chrysler izstrādāja lietošanai Jeep Grand Cherokee un RAM 1500 automašīnās. Šis dzinējs tika reklamēts kā “EcoDiesel” jeb dabai draudzīgāks dīzeļdzinējs, ražotājam solot šajā klasē labāko degvielas ekonomiju. Tirdzniecībā tas atradās no 2014. līdz 2016. gadam.

    Reklāma

    Kā liecina tiesā iesniegtie dokumenti, autoražotāji dzinējus noregulēja tā, lai testos tie radītu mazāk kaitīgo NOx izmešu. Normālos apstākļos šie izmeši bija krietni lielāki, tādējādi mašīnas izgāztos pārbaudēs. Tāpat norādīts, ka autoražotājs apzināti veicis krāpnieciskas darbības, lai tas atbilstu izmešu standartiem.

    Fiat Chrysler atzinis krāpšanos, skaidrojot, ka tas darīts biznesa apsvērumu dēļ, proti, lai mašīnas padarītu pievilcīgākas klientu acīs, piedāvājot ekonomisku dzinēju, garākus servisa intervālus un augstvērtīgu sniegumu.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    04.08.2022 22:21

    fiat un krāpšana – nu nevar būt :D

    Reklāma