Web Analytics
More
    Reklāma

    Dodge Charger un Challenger nākamajā paaudzē būs pieejami tikai kā elektroauto

    Jaunākie raksti

    Dodge Charger un Challenger ir divi no populārākajiem amerikāņu muskuļauto, taču šo mašīnu faniem vairs palikuši tikai daži gadi, lai nopirktu kādu no šiem auto, pirms sākas jauna ēra – Dodge pārstāvji apstiprinājuši, ka abu modeļu nākamās paaudzes būs pieejamas tikai elektriskā izpildījumā. Vairs nekādu benzīna dzinēju.

    Dodge pārstāvis šo informāciju atklājis kādā e-pastā medijam Motor1, komentējot baumas par HEMI dzinēju pielietošanu nākamās paaudzes Charger un Challenger. “Informācija nav patiesa. HEMI dzinējs šajā platformā vairs netiks lietots. Nākamā paaudze būs BEV,” rakstīts e-pastā.

    Autoražotājs jau iepriekš apstiprināja, ka 2024. gadā gaidāms “elektrisks muskuļauto”, taču tika uzskatīts, ka elektriskā versija tiks tirgota vienlaicīgi ar benzīna mašīnām, piedāvājot dažādas iespējas. Acīmredzot tā tomēr nenotiks un jaunie modeļi, kam būtu jāierodas jau pēc diviem gadiem, būs elektriski. Par Dodge elektrifikācijas plāniem mums vajadzētu uzzināt diezgan drīz, jo šomēnes autoražotājs gatavojas demonstrēt šo plānoto “elektrisko muskuļauto”, iepazīstinot ar konceptu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    02.08.2022 14:21

    Charger ir labs nosaukums priekš EV! :)

    Biteme
    03.08.2022 00:05

    EV tak bija domāti kā izeja no krīzes, ko radīja naftiji? Visi auto ražotāji mauj ka EV ir dabai draudzīgi (kas ir absurds apgalvojums), bet re – visi grib apkalpot jaudas narkomānus, kas ir gatavi maksāt par auto, kas brangi pieķēzīs gaisu ar gumijas putekļiem (svars, daudz lielāks svars kopā ar daudz, ļoti daudz jaudas). Tad par ko tur gāja cīņa? Ak jā, par pircēju prātiem un makiem.

    Reinis Rozitis
    03.08.2022 02:41
    Reply to  Biteme

    > Visi auto ražotāji mauj ka EV ir dabai draudzīgi

    Tā, manuprāt, gluži nav – no lielākās daļas ražotājiem vairāk ir redzēts arguments, ka ICE vienkārši vairs nav/nebūs iespējams izpildīt uzliktās prasības (neba velti dīzeļgeita), ne, ka tie risinās kaut kādas “krīzes”.

    Attiecīgi vienkārši apmierina līdzšinējo klientu vēlmes. https://youtu.be/Vs0HCITcP-4?t=805

    Reklāma