Web Analytics
More
    Reklāma

    BP Vācijā atver uzlādes punktu elektriskajiem kravas auto

    Jaunākie raksti

    Britu naftas pārstrādes uzņēmums “British Petroleum” Vācijā atvēris pirmo uzlādes punktu, kas paredzēts tieši elektrisko kravas automašīnu lādēšanai. Šī uzlādes vieta izvietota “Aral” zīmola stacijā Švegenheimas pilsētā, Reinzemes-Pfalcas federālajā zemē Vācijas rietumdaļā.

    Uzlādes vieta veidota tā, lai būtu iespējams ērti piebraukt tieši kravas mašīnām, bet tas aprīkots ar diviem 300 kW jaudīgiem lādētājiem, kas izmanto CCS spraudni. Uzņēmums lēš, ka obligātajā 45 minūšu pārtraukumā būs iespējams ielādēt pietiekami daudz enerģijas, lai ar šobrīd pieejamajām mašīnām nobrauktu 150-200 kilometrus. Šoferim pieejami visi klasiskie degvielas uzpildes staciju pakalpojumi – iespējas iegādāties pārtiku un dzērienus, kā arī apmeklēt tualetes.

    BP šo sauc par pirmo soli elektrisko kravas mašīnu uzlādes attīstībā. Projekts realizēts, sadarbojoties ar Mercedes kravas auto divīziju. Abi uzņēmumi vēlas izprast, kādas ir vajadzības, lai pēc iespējas efektīvāk organizētu kravas automašīnu uzlādi. 300 kW kravas mašīnai gan ir mazliet par maz, un tiek strādāts pie krietni jaudīgākiem risinājumiem – tuvāko gadu laikā ekspluatācijā tiks nodots “MCS” jeb “Megawatt Charging System” spraudnis. Tas tehniski ļaus lādēt mašīnas pat ar vairāku megavatu jaudu. Pagaidām tas vēl ir izstrādes stadijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ash
    02.08.2022 14:54

    Vienīgais kas šo staciju padara par “pirmo” ir ērtāka piebraukšana ar kravas auto? Šķiet pat Ādažu 350kw ionity var piebraukt ar kravas auto tik marketings par to nav rakstu uzcepis..

    Reklāma