Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi 12 V Max Brushless Cordless Drill apskats

    Jaunākie raksti

    Xiaomi 12 V Max Brushless Cordless Drill ir nedaudz negaidīts gadžets no Xiaomi ar saviem interesantajiem un mazāk interesantajiem momentiem. Uzreiz jāsaka, ka Xiaomi skrūvgriezis nav nekas lēts, cenā ap 120 eiro pieejami jau arī zaļās krāsas Bosch 18 V urbji vai zilie Bosch 18 V urbji bez akumulatora komplektā. Turpat ir arī Makita un Ryobi 18 V urbji ar vienu vai diviem akumulatoriem. Protams, atrodami arī Skil un Black + Decker izstrādājumi, kas gan kotējas zemāk par iepriekš nosauktajiem.

    Lai arī ierīces nosaukumā ir “drill”, tomēr lapās latviešu valodā šis ir nosaukts par skrūvgriezi. Akumulatoru rokas skrūvgrieži un urbji ir ar 10.8 V, 12 V, 18 V un tad nāk 40 V uzgriežņu atslēgas (var arī atrast 7.2 V, 14.4 V un 16 V brīnumus, bet tie laikam nav uzskatāmi par biežām parādībām). 10.8 V modeļi drīzāk ir skrūvgrieži, 12 V ir tāda kā pāreja starp skrūvgriezi un urbi, bet 18 V jau ir nopietni darbarīki, kamēr ar diviem 18 V akumulatoriem tiek darbināti ripzāģi un zāles pļaujmašīnas. Protams, šis iedalījums nav oficiāls, bet no 10.8 V skrūvgrieža nevajag gaidīt 18 V urbja jaudu un griezes momentu.

    Reklāma

    Xiaomi skrūvgriezis ir aprīkots ar jaudīgu bezsuku motoru, kuram ir brīvi regulējams ātrums un griezes moments. Xiaomi skrūvgriezim ir trīs darbības režīmi, līdzi komplektā tiek doti 24 populāri uzgaļi un 8 urbji (kokam un arī metālam). Maksimālais Xiaomi skrūvgrieža griezes moments ir 30 Nm.

    Tehniskie dati

    • Darbības režīmi: trīs – manuāls, automātisks un pulse
    • Ekrāns: ir
    • Grieze: līdz 30 Nm, 30 regulēšanas līmeņi, urbšanas un skrūvēšanas režīmi
    • Stobra diametrs: līdz 10 mm
    • Āmura režīms: nav
    • Apgriezienu skaits tukšgaitā: līdz 1400
    • Akumulators: 2000 mAh, USB Type-C uzlāde, uzlādes laiks 2 – 3 stundas, nav izņemams
    • Komplektā: uzgaļi PH1, PH2, PH3, PZ1, PZ2, PZ3, T9H, T10H, T15H, T20H, T25H, H3, H4, H5, H6, SL4, SL6, Y1, Delta 2.3, S0, S1, U2.6, urbis kokam 3 mm, 4 mm, 5 mm, 6 mm, urbis metālam 4 mm, 5 mm, 7 mm, 8 mm, lādētājs un pārnēsāšanas maciņš
    • Svars: 870 grami
    • Cena: ap 120 eiro

    Izskats un uzbūve

    Xiaomi skrūvgriezis izskatās nedaudz unikāli, tas atgādina slaidu matu žāvētāju, bet ik pa laikam rodas sajūta, ka Xiaomi skrūvgriezis tieši arī frizieriem un mājsaimniecēm ir veidots. Te noteikti nedaudz pārspīlēju, man pašam pirmais urbis bija ar 12 V akumulatoru, kas tolaik skaitījās gana šiki.

    Interesanta Xiaomi skrūvgrieža nianse ir neliela ekrāns ierīces aizmugures daļā, kas parāda darba režīmu un griezes momentu. Griezes moments tiek regulēts elektroniski, nevis mehāniski. Nemācēšu komentēt ar ko viens no otra atšķiras un kurš ir labāks/ precīzāks. Šāda iespēja var izrādīties noderīga, ja pats grasies ķimerēties ap savu pussmalko velosipēdu, jo te pārāk pievilkt skrūves nedrīkst.

    Xiaomi skrūvgriezis tiek lādēts ar USB Type-C vada palīdzību, komplektā pat ir iekļauts vads un elektrības kontaktā spraužams adapters. Xiaomi skrūvgriezis uzlādējas aptuveni divu stundu laikā. Komplektā ir arī pārnēsājamā soma, kas tiek saukta par mitruma izturīgu. To es gan nepārbaudīju.

    Patīkami, ka uzreiz komplektā ir jau iekļauti dažādi urbīši un skrūvgrieža uzgaļi. Protams, te nav apmierinātas visas pasaules skrūvēšanas vajadzības, bet ar kaut ko sākt varēsi. Uzmanies, jo Xiaomi skrūvgriezim līdzi nav betonam un ķieģelim paredzēti urbji, tos nāksies piepirkt klāt atsevišķi. Metāla un koka urbjus nevajag laist tuvumā betonam, bet reģipsi var bez raizēm caurumot ar metāla urbi.

    Sliktā ziņas ir tās, ka Xiaomi skrūvgriezis pats nestāv vertikāli, kas man bija neierasti. Te gan jānorāda, ka ir daudzi kompaktie akumulatoru skrūvgrieži, kas arī paši nestāv. Tāpat jāziņo, ka uzlādes laikā Xiaomi skrūvgriezis nav izmantojams.

    Urbšanas un skrūvēšanas režīmi

    Ar 12 V akumulatoru Xiaomi skrūvgriezis derēs mājas darbiem, varēsi nepūloties saskrūvēt IKEA mēbeles vai pielikt pie sienas gleznu vai pat televizora turētāju. Nekur nav minēts, cik mm lielus urbjus vari izmantot koka un metāla urbšanai ar Xiaomi skrūvgriezi. Droši vien pāris 10 mm caurumus ne pārāk cietā kokā var mēģināt izurbt.

    Dažādie urbšanas un skrūvēšanas režīmi varētu būt visai liels Xiaomi skrūvgrieža pluss, kas ļauj mazāk pieredzējušam cilvēkam tikt galā ar skrūvēšanas un urbšanas darbiem. Xiaomi skrūvgrieža virspusē ir mehānisks slēdzis, kas to pārslēdz starp skrūvēšanu un urbšanu. Atšķirība? Skrūvēšana tiek uzsākta palēnām, urbšanai uzreiz pieejami visi vai gandrīz visi apgriezieni.

    Manuālais režīms piedāvā jau minēto griezes momenta pieregulēšanu. Tas nav nekas unikāls, citi urbji arī to piedāvā, bet Xiaomi skrūvgriezim ir ekrāns, kas visu laiku rāda izvēlēto griezi.

    Automātiskais režīms pats izvēlas urbja griešanās ātrumu un griezi atkarībā no urbjamā materiāla cietības. Šajā režīmā nevarēs pārlieku pārvilkt skrūves, kad darbosies ap koku un mēbelēm.

    Pulse režīms ir maigāks, tas sargā rokas locītavu no pārslodzēm. Kā vēsta nosaukums, pulse režīmā skrūvēšana norit pulsējot, bet tam gan neredzu labu pielietojumu. Šajā režīmā arī tiek lēnāk uzsākta skrūvēšana, lai neaprautu skrūvju galvas. Pulse režīms varētu būt labs mēbelēm un citiem darbiņiem, kas prasa precizitāti un pacietību.

    Komplektā esošie uzgaļi skrūvēšanai šķiet ļoti precīzi un cieti, bet urbīši gan šķiet nedaudz mīkstāki par to, ko veikalā var iegādāt, izvēloties otro lētāko piedāvājumu. Metāla 3 mm urbītis kādus 10 caurumus izurbs, vairāk gan ne. Skrūvējamo uzgaļu adapters ir magnētisks.

    Nobeigumā

    Xiaomi skrūvgriezis ir interesants darba rīks, bet tam nav pārāk ideāla cenas un ieguvuma attiecība. Man kā mājas lietotājam ir gandrīz vienalga par Xiaomi skrūvgrieža spēju regulēt griezes momentu un arī pulse režīms nešķita dikti svarīgs. Šāda spēja būtu noderīga, ja ikdienā darbotos ap velosipēdiem, tiem daudzām detaļām ir noteikta maksimālā grieze, ar ko drīkst detaļu pieskrūvēt. Tas attiecas uz stūres iznesumiem, disku bremzēm, sēdekļa stuti u.c.

    Osim un ozolam ar Xiaomi skrūvgriezi nevajag iet klāt, bet skuju kokus un bērzu Xiaomi skrūvgriezis urbj un skrūvē bez liekiem jautājumiem. Arī metālu iespējams urbt, un nerodas šaubas par darāmo vai Xiaomi skrūvgrieža spējām, bet rodas par metāla urbīšu izturību.

    Būs grūti komentēt par Xiaomi skrūvgrieža darbības ilgumu ar vienu uzlādi, jo tas ir dikti atkarīgs no darāmā darba, materiāla cietības, skrūvju vītnes un diametra. Xiaomi skrūvgriezim ir 20 W lādētājs, tas tukšu akumulatoru uzlādē divu stundu laikā. Nav maz, bet mājas lietotājam būs gana.

    Mūsdienās ļoti daudz izsaka akumulatora instrumentu ekosistēma – tā pati Makita ļoti veiksmīgi piedāvā ar vienu un to pašu 18 V akumulatoru komplektu darbināt neskaitāmas ierīces, kuru skaitā ir urbjmašīnas, trimmeri, zāles pļāvēji, ripzāģi, silikona pistoles, naglu pistoles, leņķa slīpmašīnas, putekļu sūcēji, lapu pūtēji un pat pārvietojami radio un jakas ar apsildi. Xiaomi skrūvgriezim ar nenoņemamu akumulatoru šis ir nesasniedzami. Nenoņems akumulators ir neērts lādēšanai un tas arī ietekmē ierīces kalpošanas ilgumu.

    Visādus niekus saurbināt un saskrūvēt varēsi arī ar IKEA brīnumiņiem.

    Kopumā teiktu, ka Xiaomi skrūvgriezis ir tīri forši lietojams mājas darbiem, bet to nevar novietot vertikāli un nenoņemams akumulators var būt paliela problēma pēc pāris gadiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reinis
    01.08.2022 12:44

    Derēs briļļainiem ofisniekiem ar gēla nadziņiem.

    Bats
    01.08.2022 13:16

    “10.8 V modeļi drīzāk ir skrūvgrieži, 12 V ir tāda kā pāreja starp skrūvgriezi un urbi”

    Šis gan īsti tā nav, jo piemēram BOSCH visi 10.8V modeļi ir izmantojami ar 12V akumulatoru un otrādi. Izrādās 12V ir tikai mārketinga triks, jo šiem iekšā ir 3gab 18650 litija akumulatoru elementi, kuru nomināls ir 3.6-3.7V (attiecīgi 3×3,6=10,8V), bet maksimāli uzlādētā stāvoklī tuvu 4V, attiecīgi 3×4=12V.

    Dainis
    01.08.2022 16:19

    Sukas vai oglītes? Vai tad tiešām jātulko burtiski??? Šis gan daudzis veikalos

    Dainis
    02.08.2022 08:17
    Reply to  Artis Ābols

    Jā, tad jau “hard rock fan” var droši tulkot kā cietā akmens ventilators

    Krotow
    02.08.2022 14:38
    Reply to  Dainis

    Sukas…. skatoties kādā valodā.

    Eggy Mega
    01.08.2022 18:43

    Iepatikās parametrs: stobra diametrs – līdz 10 mm. Tad jau ar 9 mm lodēm var šaut🤣

    Čiekurs
    02.08.2022 07:15
    Reply to  Artis Ābols

    Tiešām? Man visi zināmie cilvēki ubja stiprināšanas mehānismu sauc par patronu.
    Par oglītēm atceros no skolas laikiem, ka tās sauca arī par sukām.
    Par caurumiem gan tu atrautos kādā profiņu kolektīvā, jo šajā gadījumā tas ir urbums. :D

    Kaspis
    01.08.2022 19:11

    Tik tiešām nejedzīgs pirkums. Nesaprotu kā vai aiziet garām makitai un nopirkt šo))) Un gribētu pastrīdēties par griezes momenta jūtīgu mezglu skrūvēšanu ar šito ķīnas brīnumu. Es noteikti negribetu uzticēt šitādai pistolei velosipēda karbo detaļas kas bieži maksā vairākus simtus ja ne tūkstošus

    Dāvids Speriskas
    02.08.2022 07:48

    Smuks aparāts, bet to saka mans iekšējais gejs

    Biteme
    02.08.2022 10:43

    Kura veida gejs?

    Elons*
    02.08.2022 09:06

    Aparāts būs interesants tiem, kuriem jākontrolē griezes moments. Kolēģi palātā ir skeptiski, es gan esmu drošs, ka kontrolējot strāvas stiprumu, kas ir tieši proporcionāls motora griezei, viss būs stīgā. Un gan jau šamie prot nomenedžēt strāvas :)

    Kokam tas īsti nederēs – materiāls nav homogēns. MDF – var mēģināt. Galu galā eņģes jau nav TIK jūtīgas pret pārvilkšanu. :) Mēbelēs galvenais jāskatās, lai skrūves neaprauj

    Viss, kas stiprinās ar M vītnēm ies uz urrrrā

    Un par 10 V nevajag vīpsnāt. Smalkajiem darbiem labāk ir maza / viegla mašīnīte ar ātri nomaināmiem aķīšiem. Šeit gan tas nav variants. Tas IMHO ir ļoti slikti. PRO izmantošanai. Amatieriem jau laika gana

    Un ceeena stipri par lielu.

    Reklāma