Web Analytics
More
    Reklāma

    Jeep aptur rūpnīcu Ķīnā, to pamatojot ar valdības centieniem ietekmēt biznesu

    Jaunākie raksti

    Stellantis koncerna paspārnē strādājošais Jeep zīmolis slēdzis savu vienīgo rūpnīcu Āzijas lielvalstī, to pamatojot ar Ķīnas centieniem iejaukties un ietekmēt norises biznesā. Par lēmumu paziņoja Stellantis koncerna vadītājs Karloss Tavaress.

    “Pēdējo gadu laikā arvien biežāk un biežāk redzam, ka politiķi Ķīnā cenšas iejaukties biznesā,” viņam norādot, ka aktuālā ģeopolitiskā situācija un saspīlējums starp Ķīnu un Taivānu rada papildus riskus. “Nevēlamies kļūt par ķīlniekiem sankciju karā, ko mēs nesen jau esam novērojuši citās pasaules vietās,” intervijā Bloomberg pastāstīja Stellantis vadītājs.

    Reklāma

    Jau ilgāku laiku rietumvalstu līderi bažijas, kas Ķīna varētu izšķirties par militāra spēka lietošanu Taivānā, lai pilnībā pārņemtu kontroli pār salu. Stellantis koncerna lēmums tikmēr liek uzdot jautājumus, kā darbību Ķīnā saredz citi ārvalstu autoražotāji un vai arī viņiem nav satraukums par notiekošo.

    Krievijas uzsāktais karš Ukrainā izjaucis piegādes ķēdes visā autoindustrijā, savukārt pret Krieviju vērstas sankcijas, kā rezultāti valsti pametuši visi lielie ārzemju autoražotāji. Šie notikumi sniedz ieskatu, kāda varētu būt rietumu reakcija, ja Ķīna pret Taivānu grasītos pielietot militāru spēku. Tikmēr rietumvalstu autoražotājiem tik un tā ir nopietni jāpiedomā par biznesu Ķīnā – vietējie autoražotāji straujiem soļiem tuvojas, savukārt elektroauto segmentā ķīniešu ražojumi uzskatāmi par gana konkurētspējīgiem jau šobrīd.

    Jeep pilnībā gan neatstāj Ķīnas tirgū – uz vietas tika ražoti visi populārākie modeļi vietējam tirgum, savukārt nākotnē tos ievedīs no citām rūpnīcām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma