Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW Ziemeļamerikā spiests atsaukt i4 un iX bateriju iespējamas aizdegšanās dēļ

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs BMW Ziemeļamerikā spiests atsaukt savus jaunākos elektroauto iX un i4, jo pastāv bažas par iespējamu bateriju aizdegšanos. ASV Nacionālā satiksmes drošības aģentūra izsūtījusi paziņojumus klientiem, iesakot nelietot mašīnas, tās nelādēt un novietot ārpusē, tālāk no dzīvojamajām ēkām.

    Pirmās ziņas par tehniskām ķibelēm ir no aprīļa, kad problēmas skāra kādu i4 automašīnu. Izmeklējot problēmas cēloni, BMW atklāja ražošanas defektus atsevišķās Samsung SDI ražojuma bateriju šūnās. Šīs bateriju šūnas mašīnās izmantotas no pērnā gada novembra līdz pat šā gada jūnija beigām (i4 gadījumā līdz 13. jūnijam).

    BMW par to jau informējis dīlerus un veiks bateriju nomaiņu, klientam par to neprasot samaksu. Vācu autoražotājs norāda, ka šo problēmu dēļ līdz šim nav ziņu par negadījumiem vai cietušajiem.

    Iepriekš ražošanas defekta dēļ nopietnas problēmas bija ar Chevrolet Bolt mašīnu degšanu, taču pēc vairākkārtējiem centieniem Chevrolet problēmas beidzot ir atrisinājis. BMW gadījumā problēmai nevajadzētu būt visaptverošai, jo autoražotājs baterijas šiem konkrētajiem modeļiem saņem no diviem piegādātājiem – CATL un Samsung, bet problēmas bijušas tikai mašīnām ar Samsung baterijām. Pagaidām netiek ziņots par atsaukumu Eiropā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    01.08.2022 11:24

    Ko niekus. Vienkārši iekļaut auto komplektā apdrošināšanu, kas paredz kompensāciju un tas būtu lētāk, kā atsaukt visus auto. Sadegs varbūt viens vai tikai daži auto.

    ēNokijs
    01.08.2022 13:36

    Kādas gan tur “baterijas”?
    Automašīnām (gan iekšdedzes, gan elektriskajām) to sauc par akumulatoriem.

    Reklāma