Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla savas Supercharger stacijas sāk aprīkot ar telpu dzērienu un uzkodu iegādei

    Jaunākie raksti

    Iebraucot degvielas uzpildes stacijā, degvielas ieliešana mašīnā ir tikai daļa no procesa – turpat blakus ir veikals, kur varam nopirkt dzērienus, uzkodas un citas lietas, lai atjaunotos un būtu gatavi sava brauciena nākamajam posmam. Ja vien elektroauto uzlādes iekārtas neatrodas jau esošas DUS teritorijā, tad elektroauto līdz šim tādu iespēju iespēju īsti nebija. Tesla Vācijā, Supercharger uzlādes punktā, uzstādījusi atpūtas vietu, lai klienti uzlādes laikā var iegādāties sev nepieciešamās preces.

    Šī ideja tapusi sadarbībā ar uzņēmumu “bk World”, dodot papildus iespējas un laika kavēkļus mašīnas uzlādes laikā. Autoražotājs Supercharger punktus allaž centies izvietot vietās, kur netālu ir iespējas paēst vai vismaz nopirkt siltu kafiju/tēju, taču tas, protams, ne vienmēr ir iespējams.

    Šajā atpūtas vietā, protams, pieejama tualete, tāpat ir koptelpa, kur vienkārši atpūsties vai pastrādāt, uzlādējot savas ierīces. Ēdieni un dzērieni tiek izsniegti automātiski, tāpēc tur visu laiku neatrodas stacijas operators. Tesla un “bk World” skaidro, ka nopērkamie produkti apzināti izvēlēti no vietējiem uzņēmumiem konkrētajā reģionā vai valstī.

    Šī atpūtas telpa veidota no viegli saliekamiem un izjaucamiem kubiem, tāpēc to var ērti paplašināt, ja tas nepieciešams. Mazākā iespējamā komplektācija ar tualetēm ir 50 kvadrātmetri, savukārt maksimālais izmērs nav ierobežots un to var uzbūvēt tik lielu, cik atļauj teritorija. Šī ir pirmā tieši šāda veida atpūtas vieta pie Tesla lādētājiem, bet autoražotājs atklājis, ka nākamo piecu gadu laikā Eiropā plānots izvietot 300 šādas atpūtas vietas un tam jau noskatītas vietas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    31.07.2022 10:50

    Mīts, ka uzpildot auto obligāti ir jāēd saldas vai treknas uzkodas un jādzer štruntīga kafija (tāda tā ir visos DUSos), ģenerējot ievērojamu peļņu. EV lādēšana būtu jāiekārto tā, ka lai tiktu pie lādētāja, jāiet cauri telpai ar uzkodu automātu. Apēd Tesladogu un saņem dāvanā NFT sūdiņu. Nu, kaut kā tā.

    Reklāma