Web Analytics
More
    Reklāma

    Mini iepazīstina ar elektriskā Aceman krosovera konceptu

    Jaunākie raksti

    Britu autoražotājs Mini turpina pāreju uz elektroauto, uzņēmumam iepazīstinot ar savu jaunāko veikumu – Aceman konceptu. Šis koncepts līdz 2024. gadam pārtaps par sērijveida modeli, kļūstot par Mini kompaktklases elektrisko krosoveru. Auto bāzēts uz “Spotlight” platformas, kuru kopīgi izstrādā BMW koncerns un sadarbības partneri no Ķīnas “Great Wall”. Šī platforma tiks izmantota arī jaunās paaudzes Mini hečbekā.

    Mini norāda, ka, lai arī šis ir koncepts, tajā redzamais nav pārāk tālu no tā, ko ieraudzīsim pie dīleriem. Mini gan nav sniedzis informāciju par mašīnas parametriem. Zināms, ka elektriskajam Mini hečbekam uz šīs pašas platformas būs aptuveni 40 kWh baterija, savukārt jaudīgākajai versijai apmēram 50 kWh baterija, tāpēc Aceman sērijveida versija, visticamāk, būs aprīkota līdzīgi.

    Autoražotājs uzsver, ka šis modelis nav Countryman aizvietotājs – tas modelis nākamajā paaudzē kļūs lielāks, tam kļūstot par BMW X1 dvīņubrāli. Aceman koncepts ir 4,05 metrus garš, 1,99 metrus plats un 1,59 metrus augsts, kas to padara par netiešu Clubman aizstājēju.

    Tā kā auto ir radīts uz elektroauto platformas, tad salonā ir vairāk vietas nekā jebkad iepriekš, savukārt salona izkārtojums un izmantotie risinājumi faktiski ir gatavi sērijveida ražošanai un šeit kardinālas izmaiņas neieraudzīsim. Redzams, ka Mini šajā modelī izvēlējies atteikties no daudziem slēdzīem, tā vietā lielāko daļu funkciju pārvirzot uz apaļo OLED multimediju ekrānu. Arī klimatkontrolei esot sagatavotas slīdjoslas, kas daudzus tik ļoti kaitina Volkswagen koncerna mašīnās.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma