Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīna spērusi platu soli savas kosmosa stacijas būvniecībā

    Jaunākie raksti

    Ķīnai ir plāns līdz šī gada beigām pilnībā pabeigt savas kosmosa stacijas “Tiangong” būvniecību”, kļūstot par vienīgo valsti, kurai pašai pieder kaut kas tāds. Lai darbi raiti ritētu uz priekšu, Ķīna pagājušās nedēļas nogalē uz kosmosa staciju nosūtīja otro no trim moduļiem “Wentian”. Tas tika palaists no Venčanas kosmodroma ar raķeti “Long March 5B”.

    Modulis veiksmīgi sasniedza savu galamērķi, un misijas apkalpe “Shenzhou-14” to savienoja ar moduli “Tianhe”, kas kosmosa augstumos atrodas jau kopš 2021. gada pavasara, kad tika uzsākta kosmosa stacijas būvniecība. Kad “Wentian” sāks darboties, tas kalpos kā viena no divām laboratorijām.

    Reklāma

    Oktobrī uz “Tiangong” plānots nogādāt pēdējo moduli. Plānots, ka kosmosa stacija tiks pabeigta šī gada decembrī un kalpos desmit gadus. Tā Ķīnai sniegs milzīgu pienesumu kosmosa, gravitācijas, jaunu dzīvības formu izpētē. Izmēru ziņā “Tiangong” veidos aptuveni piekto daļu no Starptautiskās kosmosa stacijas. Paredzēts, ka ilgtermiņā tajā uzturēties varēs trīs astronauti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma