Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford jau šobrīd nodrošinājies ar bateriju piegādes līgumiem, lai ražotu 600 tūkstošus elektroauto gadā

    Jaunākie raksti

    Ford vadība paziņojusi, ka autoražotājam ir noslēgti līgumi ar bateriju piegādātājiem, kas ļauj saražot 600 tūkstošus elektroauto gadā jau nākamā gada nogalē. Ford ir ambiciozs elektrifikācijas plāns – puse no pasaulē saražotajiem Ford auto 2030. gadā jābūt elektriskiem, savukārt jau šobrīd baterijas tam piegādās uzreiz trīs nozares spēlētāji.

    Autoražotājs atklājis, ka baterijas piegādās CATL, SK Innovation un LG – trīs no lielākajiem bateriju ražotājiem pasaulē šobrīd. Bateriju kvotas paredz, ka gadā tiks saražoti 270 tūkstoši Mustang Mach-E automobiļi Ziemeļamerikas, Eiropas un Ķīnas tirgum. Nākamie 150 tūkstoši vienību piešķirti F-150 Lightning pikapa ražošanai Ziemeļamerikas tirgum, vēl 150 tūkstoši bateriju paredzēti elektriskajiem Transit furgoniem, savukārt 30 tūkstoši bateriju ieplānoti jaunam elektriskajam SUV.

    600 tūkstoši mašīnu gadā ir tikai sākums, jo 2026. gadā Ford plāno ražot 2 miljonus elektroauto gadā, turklāt autoražotājam ir izstrādāts detalizēts plāns, kā šo mērķi izpildīt. Autoražotājs gan nav komentējis izskanējušās runas, ka tiek plānots atlaist 8000 darbiniekus, lai finansētu elektroauto ražošanas paplašināšanu. Tiesa, Ford vadītājs Džims Farlijs iepriekš ir izteicies, ka Ford ir pārāk sarežģīts un tajā strādā pārāk daudz cilvēku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma