Web Analytics
More
    Reklāma

    Videospēlē “FIFA 23” pirmo reizi būs pieejami sieviešu futbola klubi

    Jaunākie raksti

    Lai dzīvo dzimumu vienlīdzība, jo pirmo reizi futbola simulācijas videospēlē “FIFA 23” būs pieejamas arī sieviešu profesionālās klubu futbolu komandas.

    Kā norāda datorspēles izstrādātāji Electronic Arts, tad izdošanas brīdī būs pieejamas divas sieviešu futbola līgas: FA Women’s Super League un French Division 1 Féminine. Uzņēmuma plānos ar laiku ir piedāvāt plašāku komandu un līgu skaitu, tā kā par to nav jāuztraucas. Tāpat pirmo reizi spēles vēsturē fona bildē būs redzami abu dzimumu sportisti. Papildu tam “FIFA 23” piedāvās iespēju spēlēt Pasaules kausu futbolā vīriešiem, kas norisināsies Katarā, kā arī 2023. gadā Pasaules kausu futbolā sievietēm Austrālijā un Jaunzēlandē.

    Reklāma

    Pirmo reizi daiļais dzimums videospēlē parādījās 2015. gadā, kad tika izlaista “FIFA 16” versija, tomēr sākumā komandu izvēles bja ļoti ierobežotas. Pagājušā gada versijā jau bija iespējams izvēlēties 17 starptautiskās izlases, bet tagad pievienosies profesionālie klubi. Lai spēli padarītu pēc iespējas reālistiskāku, tās izstrādē ir izmantoti kustību sensori, tādējādi veidojot pēc iespējas cilvēciskākas animācijas spēlētājām.

    Arī izstrādātajs 2K Games domā par vienlīdzību, piedāvājot īpašu “NBA 2k23 WNBA Edition” basketbolas spēles versiju, koncentrējoties uz sieviešu basketbolu, kas notiek Amerikā. Jāatgādinā, ka šī būs pēdējā spēļu sērijas “FIFA” versija, kuru izstrādās Electronic Arts, jo pēc 30 gadu ilgas sadarbības, tā noslēgsies.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma