Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunie Qualcomm viedpulksteņu procesori kļuvuši krietni efektīvāki

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Qualcomm izlaidis jaunus procesorus, kas būs speciāli paredzēti viedpulksteņiem. Kā viens no lielākajiem ieguvumiem tiek solīts darbības ilguma uzlabojums, jo jaunie procesori kļuvuši krietni efektīvāki.

    Zīmols jaunus viedpulksteņu procesorus izlaiž katrus otro gadu, un šoreiz izziņoti Snapdragon W5+ Gen 1 un W5 Gen 1. Iespējams, ka tas varētu būt lielākais tehnoloģiskais progress, tāpēc ka 12 nm tehnoloģiju nomainīs 4 nm. Tas nozīmē, ka varēs panākt lielāku efektivitāti, kā arī samazināt procesora izmēri. Tas ļautu viedpulksteņos ievietot gan lielāku bateriju, gan to darbināt ilgāku laiku. Kā norāda Qualcomm, tad jaunā tehnoloģija ļaus paildzināt pulksteņu darbības ilgumu pat par 50%, līdz ar to mēs beidzot varētu atbrīvoties no nepatīkamās uzlādes katru vakaru.

    Reklāma

    Salīdzinājumam Apple S7 procesors, kas darbina jauno Apple Watch 7 modeli, veidots uz 7 nm bāzes, tomēr tas nav droši zināms. Vēl viens nākamās paaudzes Qualcomm procesoru ieguvums būs papildu procesors, kurš nodrošinās tās funkcijas, kas visu laiku norit fonā, piemēram, always-on-display. Tas ļaus lieki nedarbināt galveno procesoru.

    Kā pirmais modelis, kas saņems jauno procesoru, būs zīmola Oppo Watch 3 viedpulkstenis, kas varētu iznākt augustā. Šoreiz lielas cerības tiek liktas sadarbībā ar Google Wear OS operētājsistēmu, lai vēl efektīvāk izmantotu šo procesoru un nodrošinātu ilgu un labu darbību.

    AvotsWired
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma