Web Analytics
More
    Reklāma

    Hyundai un Rolls-Royce sadarbosies aviācijas elektrificēšanā

    Jaunākie raksti

    Hyundai un Rolls-Royce parakstījuši saprašanās memorandu, kas paredz abu uzņēmumu sadarbību aviācijas nozares elektrificēšanā. Abi uzņēmumi vēlas izmantot viens otra stiprās puses – Rolls-Royce pieredzi aviācijas industrijā, kā arī Hyundai zināšanas elektriskās piedziņas un ūdeņraža degvielas šūnu tehnoloģijās, lai izstrādātu un sertificētu gaisa transportlīdzekļus ar mērķi pārvietoties pilsētās un arī reģionāliem pārvadājumiem.

    Abi ražotāji kopīgi izplatīja preses paziņojumu, kā arī prezentēja konceptu elektriski darbināmam lidaparatām, kas spējīgs pacelties un nolaisties vertikāli (eVTOL). Preses relīzē publicētie sadarbības mērķi liek domāt, ka abi uzņēmumi aviācijā labāk saredz ūdeņraža degvielas šūnu lietošanu. Plānots kopīgi izstrādāt ūdeņraža degvielas šūnu sistēmu, ko piedāvāt tirgū, kopīgi radot demonstrācijas lidaparātu jau līdz 2025. gadam. Tāpat plānots attīstīt šo tehnoloģiju izmantošanai reģionālajos pārvadājumos, Hyundai izstrādājot šim mērķim paredzētu platformu.

    Ūdeņraža degvielas šūnu lietošana aviācijā zināmā mērā šķiet likumsakarīga, jo lidaparātus nav nepieciešams aprīkot ar smagām, masīvām baterijām, turklāt sniedzamība ar vienu ūdeņraža uzpildi būs krietni lielāka un arī pati uzpilde būs daudz ātrāka.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma