Web Analytics
More
    Reklāma

    Nissan gatavojas pārtraukt Leaf elektroauto ražošanu

    Jaunākie raksti

    Nissan Leaf 2010. gadā kļuva par pirmo plašām masām nopērkamo elektroauto modeli visā pasaulē, taču izskatās, ka šī modeļa laiks pamazām tuvojas beigām – neoficiāla informācija liecina, ka Nissan tuvāko gadu laikā pārtrauks Leaf ražošanu.

    Medija Automotive News avoti norāda, ka šobrīd Leaf netiek plānota nākamā paaudze, savukārt pašreizējā modeļa ražošana turpināsies līdz šīs desmitgades vidum. Tas nozīmē, ka Leaf atlikuši vairs tikai pāris gadi. Tā vietā, lai Leaf radītu jaunu paaudzi, Nissan acīmredzot lēmis par labu idejai veidot jaunu elektrisko modeli, kas aizvietos Leaf.

    Nissan pārstāvji, protams, šīs ziņas nekomentēja, taču izskan informācija, ka Nissan rūpnīcā Lielbritānijā jau notiek gatavošanās, lai ražotu jaunu modeli, kas tapis uz CMF-EV platformas. Iespējams, ka tieši šis auto nākotnē aizvietos Leaf. CMF-EV ir platforma, kas tapusi sadarbībā ar Renault un Mitsubishi. Pie klientiem drīzumā beidzot būtu jānonāk Nissan pirmajam elektroauto uz šīs platformas Ariya.

    Autoražotāja plāni paredz, ka līdz 2030. gadam tirgū tiks piedāvāti 15 pilnībā elektriski modeļi, kā arī kopumā 23 elektrificēti modeļi. Tiesa, iepriekšējie Nissan elektrifikācijas plāni vēl vecā vadītāja Karlosa Gosna laikā nav piepildījušies, ražotājam spējot pārdot krietni mazāk nekā cerēts un plānots.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma