Web Analytics
More
    Reklāma

    Panasonic jaunā tehnoloģija bateriju energoietilpību palielinās par 20%

    Jaunākie raksti

    Viens no pasaulē lielākajiem elektroauto bateriju ražotājiem Panasonic paziņojis, ka uzņēmuma jaunā bateriju tehnoloģija ļaus palielināt to energoietilpību par 20 procentiem, tādējādi palielinoties arī nobraucamajam attālumam ar vienu uzlādi. Uzņēmums strādā pie tā, lai vienāda izmēra baterijās varētu ielādēt lielāku enerģijas daudzumu.

    Tas var sniegt vērā ņemamas priekšrocības autoražotājiem, jo tie savās mašīnās var iemontēt mazākas, vieglākas baterijas, neupurējot nobraucamo attālumu. Panasonic tehniskais direktors Šoičiro Vatanabe intervijā Reuters norādījis, ka baterijām plānots pievienot piedevas, lai katra individuālā šūna varētu strādāt lielākā spriegumā.

    Viņš skaidro, ka jaunā tehnoloģija pamazām tiks ieviesta tuvāko gadu laikā, bet, turpinoties tās attīstībai, ap 2030. gadu tiks sasniegts solītais 20% uzlabojums bateriju energoietilpībā. Pagaidām Panasonic pārstāvji nav atklājuši, kad gaidāms pirmais jaunās tehnoloģijas ieviešanas posms.

    Jaunā bateriju ķīmija tiks izmantota kopā ar vēlvienu jaunu tehnoloģiju, kas samazina bateriju degradāciju, padarot tās ilgmūžīgākas. Vatanabe uzsver, ka konkurence starp bateriju ražotājiem ir milzīga, tāpēc visi cenšas darīt maksimāli iespējamo, lai palielinātu bateriju energoietilpību, samazinot izmaksas.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma