Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen kopā ar partneriem līdz 2030. gadam bateriju biznesā investēs 20 miljardus eiro

    Jaunākie raksti

    Vācu autokoncerns Volkswagen kopā ar sadarbības partneriem apņēmies līdz 2030. gadam investēt 20 miljardus eiro bateriju biznesā. Autoražotājs oficiālajā paziņojumā norāda, ka tas radīs 20 tūkstošus darbavietu, savukārt plānots, ka pēc 2030. gada bateriju tirgošana ik gadu ienesīs vairāk nekā 20 miljardus eiro.

    Vācijas kanclers Olafs Šolcs savā paziņojumā šo nosaucis par lielu dienu Vācijas autobūves vēsturē. Volkswagen pārstāvji vairākkārt izteikušies, ka lielākais izaicinājums pārejā uz elektroauto ir spēt saražot pietiekami daudz bateriju. Lai saražotu pietiekamu apjomu, Volkswagen plāno bateriju ražošanas rūpnīcas, kas kopumā saražos baterijas ar kopējo ietilpību 240GWh katru gadu.

    Plāns paredz sešas bateriju ražošanas rūpnīcas Eiropā un vēl divas Ziemeļamerikā, savukārt ieplānotā rūpnīca Zalcgiterā Vācijā kļūs par “rasējumu” nākotnes standartizētajām ražošanas telpām. Plānots, ka rūpnīcā Zalcgiterā varēs saražot baterijas ar ietilpību 40GWh gadā – pietiekami, lai apgādātu pusmiljonu mašīnu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma