Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple” izstrādā īpašu bloķēšanas režīmu, lai atvairītu kiberuzbrukumus augsta līmeņa lietotājiem

    Jaunākie raksti

    Ar mērķi sekmīgāk cīnīties pret kiberuzbrucējiem “Apple” pašreiz izstrādā īpašu bloķēšanas režīmu. Kompānija to raksturo kā “ārkārtēju” drošības līmeni, kas paredzēts “ļoti nelielam lietotāju skaitam, kuri saskaras ar nopietniem, mērķtiecīgiem kiberdraudiem”. Plānots, ka jaunā funkcija būs pieejama šoruden, kad “Apple” izlaidīs “OS 16”, “iPadOS 16” un “macOS Ventura” operētājsistēmas versijas.

    Uzņēmums skaidro, ka šis bloķēšanas režīms paredzēts galvenokārt, lai palīdzētu aizsargāt augsta līmeņa cilvēkus, kurus sava statusa vai darba dēļ kiberuzbrucēji var izvēlēties par mērķtiecīgu uzbrukumu upuriem un mēģināt kaitēt, izmantojot ļaunprogrammatūras.

    “Apple” norāda, ka bloķēšanas režīms ievērojami ierobežos “iPhone”, “iPad” un “Mac” funkcijas. Piemēram, “Messages” tiks bloķēti vairums pielikumu, kas nav attēli. Tas pats attiecas uz saišu priekšskatījumiem. Bloķēšanas režīms aizliegs ienākošos “FaceTime” zvanus un citus uzaicinājumus, ja vien tie nav no personas, kurai lietotājs iepriekš zvanījis vai ar kuru kopīgots attiecīgais uzaicinājums. Nebūs arī iespējams instalēt konfigurācijas profilu vai pievienot ierīci mobilo ierīču pārvaldībai. Bez visa tā atsevišķas funkcijas pilnībā nebūs pieejamas.

    Būtiski, ka visi šie aizsardzības pasākumi tiks iespējoti tikai tad, kad lietotājs palaidīs šo bloķēšanas režīmu. “Apple” arī norāda, ka laika gaitā pievienos vēl vairāk drošības funkciju šim risinājumam. Savukārt tie, kuri palīdzēs konstatēt bloķēšanas režīma nepilnības un palīdzēs “Apple” pilnveidot šo risinājumu, saņems līdz pat diviem miljoniem dolāru lielu atlīdzību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma