Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmoreiz kopš 2020. gada samazinājies Tesla ceturksnī piegādāto auto skaits

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla iepazīstinājis ar datiem par savu darbību 2. ceturksnī un pats galvenais skaitlis šajās atskaitēs ir 254 695 – tas ir piegādāto auto skaits. Pirmoreiz kopš 2020. gada Tesla kādā ceturksnī uzrāda sliktākus piegāžu rādītājus nekā ceturksni iepriekš, proti, šā gada pirmajos trīs mēnešos autoražotājs spēja piegādāt 310 tūkstošus auto. Tas līdz šim ir Tesla visu laiku labākais rādītājs atsevišķā ceturksnī.

    Pēdējo divu gadu laikā visa autoindustrija cīnījusies ar dažādām grūtībām un piegāžu apjomi kritušies teju visiem lielajiem autoražotājiem. Šajā grūtību laikā Tesla spēja palielināt savus ražošanas un piegāžu apjomos, taču beidzot ar viņus piebremzēja Covid un loģistikas problēmas.

    Mazāks piegādāto auto skaits saistāms tieši ar Covid-19 izraisītajām sekām – uz vairākām nedēļām nācās slēgt rūpnīcu Šanhajā, jo pilsēta atradās lokdaunā. Arī pēc darba atsākšanās ražošana ilgstoši nenotika ar pilnu jaudu. Tesla saskārusies arī ar grūtībām piegāžu ķēdēs.

    Oficiālajā preses relīzē Tesla gan norāda, ka šā gada jūnijs bijis visu laiku labākais ražošanas mēnesis uzņēmuma vēsturē. Ļoti iespējams, daļa no šīm jūnijā saražotajām mašīnām savus īpašniekus vēl nemaz nav sasniegušas. Autoražotājs cer uz ražošanas apjomu palielināšanos savās jaunajās rūpnīcās, īpaši Berlīnē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma