Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī Samsung gatavo pilotprojektu un vēlas iesaistīties Tesla 4680 bateriju ražošanā

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju milža Samsung bateriju ražošanas meitasuzņēmums “Samsung SDI” plāno iesaistīties Tesla 4680 bateriju šūnu ražošanā – tiek ziņots, ka uzņēmums šobrīd gatavo izmēģinājuma ražošanas līniju, kur ražot šīs baterijas. Samsung tādējādi centīsies kļūt par vismaz trešo uzņēmumu, kas vēlas piegādāt šī tipa baterijas.

    Informāciju par Samsung vēlmi veidot šādu projektu izplatījis vietējais Dienvidkorejas medijs “TheElec”, norādot, ka Samsung testēs šīs baterijas, bet visus izmēģinājumus un pārbaudes plānots veikt aptuveni gada laikā. Publikācijā tiek minēts, ka Samsung plāno testēt ļoti līdzīgu bateriju ražošanu BMW vajadzībām, taču vācu autoražotāja baterijas esot nedaudz īsākas nekā Tesla.

    Samsung plāno, ka uz šīs ražošanas līnijas varētu saražot baterijas ar 1GWh ietilpību gadā, kas nav milzīgi daudz, taču tas tik un tā ievērojami palielinās šo bateriju pieejamību, savukārt Tesla jau iepriekš izteikusies, ka ņems visas 4680 baterijas, kuras vien varēs dabūt.

    Tesla šobrīd paši ražo šīs bateriju šūnas, taču ražotājam ir neliela pieredze bateriju ražošanā, tāpēc ir bijušas problēmas palielināt apjomus. Tesla plāni paredz turpināt šo bateriju ražošanu pašiem, vienlaikus pērkot baterijas no piegādātājiem – tas nepieciešams, lai palielinātu ražošanas apjomus jau esošajiem modeļiem, kā arī jaunu modeļu laišanai tirgū.

    Kā jau iepriekš minēts, 4680 baterijas vēlas ražot vēl vairāki uzņēmumi – tiek uzskatīts, ka vistālāk izdevies tikt Tesla ilggadējam sadarbības partnerim bateriju piegādēs Panasonic, kas sērijveida piegādes varētu sākt jau nākamgad. Arī LG Chem veikuši vērā ņemamas investīcijas šajā projektā, plānojot uzsākt tieši šī tipa bateriju ražošanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma