Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen koncerna elektroauto ražošanas apjomi atkopjas un tuvojas plānotajam apjomam

    Jaunākie raksti

    Volkswagen un tā paspārnē esošie zīmoli, tāpat kā ļoti daudzi citi autoražotāji, cīnījušies ar dažādām problēmām un ražošanas traucējumiem. Volkswagen beidzot ir labas ziņas – elektroauto ražošana atkopjas un tuvojas tiem apjomiem, kādus iecerējuši Volkswagen vadītāji.

    Viens no pēdējiem sprunguļiem Volkswagen riteņos bija Krievijas izraisītais karš Ukrainā – tas piespieda apturēt rūpnīcas Ukrainā, kur tika ražotas mašīnām nepieciešamās detaļas. Tāpat tika apturētas arī Volkswagen ražotnes Krievijā. Maija beigās vācu autobūves milzim izdevās tikt galā ar piegādes ķēžu problēmām, lai gan Volkswagen sīkākas detaļas neatklāja.

    Tā kā piegāžu jautājumi ir sakārtoti, Volkswagen rūpnīcas tagad var strādāt ar pilnu jaudu – Volkswagen galvenā elektroauto rūpnīca Cvikavā atkal strādā ar pilnu jaudu un trīs maiņās. Ja krīzes laikos tur katru dienu varēja saražot ne vairāk kā 900 mašīnas, tad tagad Cvikavā plānots saražot ap 1300 mašīnām dienā.

    Cvikavā tiek ražota liela daļa Volkswagen koncerna šā brīža elektroauto, tostarp ID.3, ID.5, Q4 e-tron un arī Cupra elektriskais modelis. Ražošana ir pilnu jaudu palīdzēs mazināt iekrāto pasūtījumu rindas un kaut nedaudz normalizēs situāciju tirgū. Volkswagen gan plāno strauji paplašināt savu elektroauto ražošanas vietu skaitu, tos ražojot gan citās rūpnīcās Vācijā, gan arī citviet pasaulē.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma