Web Analytics
More
    Reklāma

    Brazīlija apsver iespēju par vienotu uzlādes standartu visiem viedtālruņiem

    Jaunākie raksti

    Jūnija sākumā rakstījām par to, ka Eiropas Savienība (ES) ir panākusi vienošanos par to, ka visiem tālruņiem un pārnēsājamām elektroniskajām ierīcēm, kuras tiek pārdotas Eiropā, jābūt aprīkotām ar USB-C uzlādes standartu. Domājot par iespējamajiem ieguvumiem, arī Brazīlija tagad nopietni sāk apsvērt iespēju ieviest vienotu uzlādes standartu visiem viedtālruņiem.

    Ziņots, ka Brazīlijas telekomunikāciju regulators “Anatel” ir uzsācis sabiedrisko apspriešanu par priekšlikumu noteikt, ka visiem valstī pārdotajiem viedtālruņiem jābūt aprīkotiem ar USB-C tipa pieslēgvietu. Protams, tas attiecas arī uz “Apple”, kam gājiens šajā virzienā bijis diezgan lēnīgs, savos “iPhone” joprojām izmantojot “Lightning” standartu.

    Reklāma

    “Anatel” norādījis, ka galvenās priekšrocības, pārejot uz vienotu viedtālruņu uzlādes standartu, esot e-atkritumu samazināšana un klientu ērtību palielināšana, kam nevar nepiekrist. Šos pašus argumentus arī norādījusi ES. Vienlaikus kā viens no galvenajiem trūkumiem minēts augstās izmaksas, kas saistītas ar regulas izpildi.

    Brazīlija nav vienīgā valsts, kas pēc ES piemēra apsver izmaiņas ierīču uzlādes jomā. Piemēram, ASV daži demokrāti cenšas virzīt apspriešanai līdzīgus tiesību aktus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ggggg
    30.06.2022 13:25

    Nu ko, iPhone lietotāj, gatavojies izmest vecos lightning lādētāju kabeļus, jo tagad vajadzēs USB-C.

    Labi, ka šādas regulas nebija spēkā tad, kad lietojām vecos USB. Tad inovācijas šajā jomā būtu apstājušās. :>

    Krotow
    30.06.2022 16:29
    Reply to  ggggg

    Kāpēc izmest? Sapirksies Apple sertificētas USB-C pārejas pa 25$ gabalā un viksēs tālāk.

    Last edited 1 year ago by Krotow
    Reklāma