Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācijā ražotās Tesla Model Y mašīnas defekta dēļ pagaidām nenonāk pie klientiem

    Jaunākie raksti

    Kā klientu forumos ziņo vairāki Tesla klienti, autoražotājs atcēlis piegādes Vācijā ražotājiem Model Y Performance modeļiem. Mašīnām bija jātiek piegādātām līdz jūnija beigām, taču autoražotājs paziņojis, ka tas nenotiks.

    Tesla pēdējā laikā intensīvi centusies palielināt ražošanas apjomus rūpnīcā Berlīnē, nesen sasniedzot 1000 auto nedēļā atzīmi. Autoražotājs zaudē naudu, rūpnīcai strādājot ar nepilnu jaudu, tāpēc apjomu palielināšana ir galvenā prioritāte. Piegāžu apturēšana liecina, ka Tesla tomēr kaut kur nošāvusi greizi.

    Raksta tapšanas brīdī nav izsludināts oficiāls atsaukums un arī Tesla nav komentējusi situāciju, sīkāk skaidrojot defekta cēloni. Noprotams, ka tas kaut kādā veidā saistīts ar piedziņas sistēmu un jaudas agregātiem – tiklīdz rodas kļūme, ar mašīnu vairs nav iespējams braukt. Problēma skarot mašīnas elektromotoru.

    Neoficiāli izskan ziņas, ka klientiem savas mašīnas būs jāgaida vairākas nedēļas. Tāpat pienāk ziņas par jau piegādātām mašīnām, kas arī saskārušās ar šo problēmu – tā gadījies kādam klientam Norvēģijā. Arī viņš ar savu mašīnu nedrīkst braukt un ir jāgaida rezerves daļas. Saskaroties ar tehniskām problēmām, arī citu mašīnu plānotais piegādes laiks krietni nobīdījies no sākotnēji solītā un klientiem mašīnas var nākties gaidīt pat vairākus mēnešus ilgāk nekā sākotnēji plānots. Tāpat šī ķibele neizbēgami ietekmēs ražošanas jaudas palielināšanu Berlīnē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    29.06.2022 08:49

    Vārīgi gan tie elektroauto. Ar dīzeļiem gan tā nav – tiklīdz rodas problēmas ar dzinēju, tā tos pārdot kādam Latvijā un šrots turpina braukt vēl vismaz 10 gadus.

    Biteme
    29.06.2022 09:48

    “Auto, kas ietaupa jūsu naudu. Jo jūs to nedrīkstat izmantot”

    Reklāma