Web Analytics
More
    Reklāma

    Baumo, ka BMW 3. sērija kļūs par elektroauto ātrāk nekā sākotnēji plānots

    Jaunākie raksti

    Viens no vācu autoražotāja BMW flagmaņiem 3. sērija kļūs par elektroauto ātrāk nekā plānots, tam notiekot ap 2027. gadu. Šādu informāciju forumā BimmerPost izplatījis lietotājs “ynguldyn”, kura informācija par dažādu BMW modeļu tehniskajiem parametriem un citām īpašībām jau iepriekš izrādījusies precīza, tāpēc viņa rakstītajam ir vērts pievērst uzmanību.

    Šis lietotājs norāda, ka pilnīgi jaunais 3. sērijas 2027. gada modelis jau būs tikai un vienīgi elektriskā izpildījumā. Tiesa, BMW turpina attīstīt arī iekšdedzes dzinējus, tāpēc ilgstoši uzskatīts, ka tādi modeļi kā 3. sērija saglabās vismaz hibrīdversiju. Lai nu kā, noprotams, ka jaunais auto tiks prezentēts aptuveni 2026. gadā. Tas visai precīzi saskan ar 3. sērijas paaudžu tradicionālo dzīvesciklu, katrai no paaudzēm ražošanā esot 7-8 gadus. Aktuālais 3. sērijas modelis tika prezentēts 2018. gada rudenī, bet nupat tas saņēma modernizāciju jeb facelift.

    Kā ziņo avoti, šobrīd aktuālās paaudzes ražošanai bija jāturpinās līdz 2025. gada rudenim, savukārt “Touring” modeļu ražošana bija ieplānota līdz 2026. gada vasarai. Neoficiāli zināms, ka termiņi pagarināti un šīs mašīnas tiks ražotas līdz 2027. gada vasarai.

    Plānots, ka 2027. gadā visā pasaulē būs pieejams pilnībā elektriskais i3. Ķīnā jau šobrīd tiek piedāvāta elektriska 3. sērija un jaunā paaudze varētu kļūt par starptautisku elektrisko modeli BMW ilggadējam pārdošanas līderim. Ražošana sāksies ap 2025.-2026. gadu jaunajā BMW rūpnīcā Ungārijā, bet pēc tam ražošana plānota arī citviet pasaulē.

    3. sērija varētu kļūt par vienu no pirmajiem modeļiem, kas konstruēts uz pilnīgi jaunās BMW elektroauto platformas un tiek pieļauta iespēja, ka tas jau būs aprīkots ar jaunās paaudzes cietvielu (solid-state) baterijām. BMW un Ford jau šogad saņems šādu bateriju prototipus no sadarbības partnera “Solid Power”, lai tos testētu savām vajadzībām. Kā zināms, šī tipa baterijas tiek uzskatītas par nākamo lēcienu bateriju tehnoloģijās, kas palielinās elektroauto sniedzamību ar vienu uzlādi, krietni uzlabos uzlādes jaudu un tās arī būs lētākas.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma