Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” iepazīstina ar savu pirmo pilnībā autonomo mobilo noliktavas robotu

    Jaunākie raksti

    Ņemot vērā iespējamo krīzi nodarbinātības jomā, “Amazon” jo cītīgi jāstrādā pie automatizācijas un robotikas risinājumu integrācijas savās noliktavās. Šajā sakarā uzņēmums nupat iepazīstinājis ar savu “pirmo pilnībā autonomo mobilo robotu”, kas paredzēts lielu priekšmetu pārvietošanai pa noliktavām.

    Šāda veida robotiem dots vārds Proteus un tie spēj droši pārvietoties arī tad, kad tuvumā ir cilvēki. Tas ir solis uz augšu, jo “Amazon” līdzšinējie roboti drošības nolūkos strādāja  nodalīti no cilvēkiem. Uzņēmums norāda, ka Proteus robotiem ir “uzlabotas drošības, uztveres un navigācijas tehnoloģijas”. Zemāk esošajā video arī redzams, ka, robotam pārvietojoties, tam priekšā spīd zaļa gaisma. Līdz ko cilvēks ieiet šajā gaismas kūlī, robots automātiski pārtrauc kustību un atsāk to tad, kad cilvēks ir attālinājies.

    Reklāma

    Līdztekus Proteus robotiem “Amazon” ir iepazīstinājis ar vēl vairākiem robotikas risinājumiem savām noliktavām. Vienu no tiem sauc Cardinal – tā ir robota roka, kas var pacelt un pārvietot pakas, kuras sver līdz 50 mārciņām jeb ap 22,7 kg. Uzņēmums atklāj, ka šo risinājumu savās noliktavās ieviesīs nākamgad.

    Vēl viena no tādām praktiskām tehnoloģijām, ir risinājums, kas ļautu “Amazon” noliktavu darbiniekiem atteikties no rokas skeneriem, ko viņi izmanto svītrkodu reģistrēšanai. Tā vietā darbinieks stāvētu kameru sistēmas priekšā, kas atpazīst iepakojumus, lieki nepauzējot, lai skenētu etiķeti. Šis risinājums gan atrodas tālāk no praktiskas ieviešanas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma