Web Analytics
More
    Reklāma

    Kia maina elektrifikācijas plānus tuvākajiem gadiem, plānojot vēl vairāk paplašināt piedāvājumu

    Jaunākie raksti

    Korejiešu autoražotājs Kia samērā izziņoja tuvāko gadu elektrifikācijas plānus, taču līdzšinējie pārdošanas rādītāji bijuši tik labi, ka autoražotājs nolēmis plānus mainīt – tā kā mašīnas tirgojas pat ļoti labi, Kia ir iedvesmoti savus plānus padarīt vērienīgākus. Līdz šim plāns paredzēja 11 jaunus elektriskos modeļus līdz 2027. gadam, bet tagad plānoti 14 modeļi visā pasaulē.

    Kia Ziemeļamerikas nodaļas pārdošanas un operāciju viceprezidents Ēriks Vatsons intervijā izdevumam Automotive News norādījis, ka autoražotājs tuvāko gadu laikā plāno strauji palielināt tieši savu elektroauto pārdošanas rādītājus, tiem pamazām aizvietojot ar iekšdedzes dzinēju aprīkotus modeļus. Vatsons pagaidām nevēlējās plašāk stāstīt, kāds tad būs Kia elektrisko modeļu piedāvājums šai desmitgadei, taču viņš norādīja, ka fokuss plānots klientu šobrīd pieprasītākajā segmentā – SUV. Plānots, ka Kia radīs arī divus elektriskos pikapus.

    Autoražotājs lielas cerības saista ar gaidāmo EV9 modeli. Tas būs elektriskais SUV ar trim sēdekļu rindām, kas to padarīs par vienu no lielākajiem nopērkamajiem elektroauto tirgū šobrīd. Vatsons uzsver, ka tas ir auto cilvēkiem, kam nepieciešams lielāks vietas daudzums dažādām ikdienas vajadzībām – bērnu vešanai, mantu pārvadāšanai vai jebkam citam. Līdzīgu auto, kas, visticamāk, sauksies IONIQ 7, tirgū laist grasās arī Hyundai. Tā kā abi autoražotāji strādā kopā, tad EV9 un IONIQ 7 tehniski būs faktiski identiski, piedāvājot līdzīgu veiktspēju, taču varam sagaidīt visai atšķirīgus dizaina risinājumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    22.06.2022 12:28

    Kā tad – atkal taisīs 7-vietīgus SUV mammelēm, kam pāris bērni uz skolu jaaizved.

    Tītars
    22.06.2022 14:13
    Reply to  Krotow

    EV9 visticamāk aizstāj esošo Sorento.

    Reklāma