Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW testēs iX elektrisko SUV ar jaunu bateriju ķīmiju un lielāku sniedzamību

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs gatavojas testēt iX elektrisko SUV, kas būs aprīkots ar jaunām baterijām, tām potenciāli nodrošinot krietni lielāku sniedzamību nekā līdz šim. BMW apgalvo, ka runa ir pat par 1000 kilometriem ar vienu uzlādi. Jaunās baterijas un to ķīmiju izstrādājis uzņēmums “Our Next Energy”. Iepriekš šis uzņēmums savas baterijas ievietoja Tesla Model S un apgalvoja, ka ar vienu uzlādi nobrauca 1200 kilometrus.

    Tas projekts netika veikts sadarbībā ar Tesla un uzņēmuma nevēlēšanās atklāt plašākas detaļas vedināja domāt, ka tiek radīta nedaudz mākslīga ažiotāža. Arī tagad nav zināmas plašākas detaļas, taču tagad projekts notiek sadarbībā ar autoražotāju, kas norāda uz vērā ņemamu potenciālu.

    BMW un bateriju ražotājs jau līdz šā gada beigām plāno veikt testa braucienus, cerot sasniegt aptuveni 950-1000 kilometrus ar vienu uzlādi. Bateriju ražotāja vadītājs Mudžebs Ijazs uzsver, ka viņu izstrādātajās baterijās iespējams uzkrāt divreiz vairāk enerģijas, kas ļauj mērot lielas distances ar vienu uzlādi reālās dzīves apstākļos. Arī BMW ir gatavi šīs baterijas pielietot savos nākotnes elektriskajos modeļos, piebilstot, ka tam tomēr jābūt arī ekonomiski pamatotam lēmumam un baterijas nevar būt pārāk dārgas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    17.06.2022 00:35

    Lai tik izmēģina. Varbūt paveiksies un baterijas izrādīsies tik derīgas masu produkcijai, ka varēs taisīt mazākas ietilpības baterijas 400-500 km nobraukumam no 1 uzlādes pa puscenu.

    Reklāma