Web Analytics
More
    Reklāma

    Policija izmantojusi Apple AirTag piekariņu sērijveida zagļa noķeršanai

    Jaunākie raksti

    Apple AirTag iznāca pirms nedaudz vairāk nekā gada, bet jau uzreiz AirTag pielietojumu ideju skaits burtiski eksplodējis. Ar AirTag izsekoti sūtījumi, veiktas dažādas pakalpojumu pārbaudes, ko citādāk izsekot nebūtu iespējams. Un nu ar AirTag ķerti zagļi.

    Policija Ziemeļkarolīnā (ASV) izmantojusi AirTag un Find My lietotni, lai noķertu sērijveida zagli. Zaglis nozadzis kārtējo priekšmetu, šoreiz mugursomu, kas bijusi aprīkota ar AirTag. Policija izsekojusi AirTag un mēģinājusi zagli noķert mājās, bet zaglis aizmucis ar visu somu un AirTag tajā.

    Pēc kāda laika policija atkal atradusi AirTag atrašanās vietu un šoreiz zaglis noķerts. Izrādījies, ka zaglis jau iepriekš vairākkārt arestēts par līdzīgiem nodarījumiem.

    Apple gan pēdējā laikā uzlabo AirTag, lai ar to nebūtu iespējams izsekot cilvēkus. Ja AirTag ir kādu laiku nošķirts no sava īpašnieka, tas sāks izdot skaņas, kad to pakustinās.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    15.06.2022 10:09

    Bija doma aprīkot bērniem velosipēdus ar airtag, lai apgrūtinātu dzīvi velo zagļiem, bet ja šie pīkstēs, un signalizēs par savu esamību, tad būs jāmeklē cits variants.

    aignasty
    15.06.2022 11:02
    Reply to  Skābene

    Es domāju savā segway stāvdrāzī ielikt, pofig ka pīkst, tieši labi, neviens negrābstīsies.

    grh
    15.06.2022 11:49
    Reply to  Skābene

    Viņš pīkst ļoti klusi. Ja iepakosi kādā lupatiņā vai labi izolējošā materiālā, tad neviens viņu nedzirdēs. Velo ir daudz vietu, kur viņu var ievietot.

    davix
    15.06.2022 11:19

    Šī ir ļoti interesanta situācija, kad tehnoloģiju attīstība vienlaicīgi rada gan ieguvumu, gan arī var radīt apdraudējumu. Tik brīvi pieejama izsekošanas ierīce, ko var izmantot gan labiem, gan ne tik labiem nolūkiem.

    Vai tas beigsies līdzīgi kā ar sejas atpazīšanas tehnoloģiju iespējām, kuras tomēr apturēja kā plaša patēriņa preci, lai nevaram iemest bildi vienkārši google meklētājā, lai noskaidrotu personu?

    Usinss
    15.06.2022 12:23
    Reply to  davix

    Airtags jau nav pirmā šāda tipa iekārta. Vienkārši tā ir padarīta muļķu droša, ieslēdz un aizmirsti tips.

    davix
    15.06.2022 12:36
    Reply to  Usinss

    Ir rekomendējamas varbūt pat mēģinātas kādas līdzīgas alternatīvas?

    digitalk
    15.06.2022 14:44
    Reply to  davix

    āboļa izvērstais iekārtu izsekošanas tīkls ir tik liels, ka īstu konkurentu nav.

    Reklāma