Web Analytics
More
    Reklāma

    Entuziasts radījis Lego klucīti ar iebūvētu OLED ekrānu

    Jaunākie raksti

    Lego pasaule un tās entuziastu pulks nebeidz pārsteigt, jo ir radīti speciāli klucīši, kuros iebūvēts OLED ekrāns, kas var papildināt esošo konstruktoru ar digitālo elementu.

    Pavisam nesen redzēju, ka ir pieejama mākslinieka Vinsenta van Goga glezna “Zvaigžņotā nakts” Lego izpildījumā, kas jau ir iespaidīgi, un tagad arī Lego ar ekrānu. Protams, kaut kas tāds ir bijis pieejams iepriekš, tomēr šis ir pašu cilvēku veidots Lego klucītis. To radījis izstrādātājs un 3D printēšanas entuziasts Džeims Brauns (James Brown), kurš ar savu veikumu dalījies Twitter.

    Reklāma

    Tātad tas ir speciāli veidots caurspīdīgs Lego klucītis, kuram iekšpusē atrodas OLED ekrāns. To darbina ARM Cortex M0 sērijas mikrokontrolieris, kam ir 32 bitu kodols ar 16KB zibatmiņa un 4KB operatīvo atmiņu. Pats ekrāns ir 0,42 collu liels ar izšķirtspēju 72×40 pikseļi. Protams, tas nav domāts kā augstas izšķirtspējas un kvalitātes ekrāns, bet vienkārši interesants papildinājums kādam Lego konstruktoram. Piemēram, Millennium Falcon kuģa vadības panelim.

    Kā redzams publiskotajā video, šim ekrānam ir izveidotas divas animācijas, kuras ir uz leju rakstošs kods, bet sānā redzams ritināšanas indikators. Brauns dalījies ar tehnisko informāciju un izaicinājumiem, kas ikvienam ļauj mēģināt izveidot šādu Lego klucīti pašu spēkiem. Vēl viens pierādījums, ka Lego entuziastiem izdomas un zināšanu netrūkst.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma