Web Analytics
More
    Reklāma

    Lietuva vēlas pastiprināt kriptovalūtu regulējumu un aizliegt anonīmus kontus

    Jaunākie raksti

    Ņemot vērā kriptovalūtas jomas straujo izaugsmi un ģeopolitisko situāciju, Lietuva vēlas šajā nozarē nedaudz pievilkt grožus. Mūsu kaimiņi plāno pastiprināt kontroli kriptovalūtu nozarē, lai cīnītos ar naudas atmazgāšanas riskiem un iespējamām Krievijas elites shēmām.

    Lietuvas Finanšu ministrija 8. jūnijā paziņoja, ka vairākas ministrijas jau apstiprinājušas likumu grozījumus nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas apkarošanas jomā kriptovalūtu sektorā. Ja šos grozījumus apstiprinās Seims, lietotāju identifikācijas vadlīnijas kļūs stingrākas un tiks aizliegti anonīmi konti.

    Reklāma

    Jaunie noteikumi arī padarītu stingrākas prasības biržas operatoriem — no 2023. gada 1. janvāra tiem būs pienākums reģistrēties kā juridiskai personai (obligāti jābūt Lietuvas pilsonim) ar pamatkapitālu ne mazāku par 125 000 eiro.

    Finanšu ministre Gintarė Skaiste savā paziņojumā norādījusi, ka šādu soli Lietuva sper, ņemot piemēru no Igaunijas, kur jau pērn ieviesti stingrāki regulējumi kriptovalūtu jomā. Igaunija 2021. gada septembrī paziņoja par savu atjaunoto likumu par nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldas Blokčeinas-Halveningas (HBH)
    10.06.2022 16:05

    Braliukas galigai trakai :(

    10.06.2022 16:45

    mass adoption, vetsīt…

    Hašvaldas Blokčeinas-Halveningas (HBH)
    11.06.2022 05:41
    Reply to  digitalk

    Tas yra beigas :(

    Reklāma