Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra robota putekļu sūcēja apskats

    Jaunākie raksti

    Šoreiz ir pie mums atceļojis robots putekļu sūcējs Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra kopā ar automātisko iztukšošanas tvertni Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra Auto-empty Station.

    Varētu uzskatīt, ka Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra ir aptuveni vidējās cenu kategorijas robots putekļu sūcējs. Nepilni 400 eiro par robotu nav super zema cena, bet šis ir ļoti spējīgs (liela sūkšanas jauda), kā arī robots ir kļuvis dikti gudrs.

    Reklāma

    Pirmie iespaidi par mīnusiem? Šim robotam man pietrūkst pāris iespēju, kas redzētas citos robotos putekļu sūcējos, piemēram, iespēja uzreiz iestatīt divkāršu mājokļa tīrīšanu. Šajā cenā biju arī gaidījis, ka Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra līdzi nāks kāds papildu aksesuārs, bet robotam ir tikai viena mazgājamā lupatiņa, tikai vienas sāna ūsas mēslu savākšanai un pat nav iedots līdzi tīrāmais verķis, kas atvieglo iepiņķerēto matu izdabūšanu no rotējošās sukas.

    Tehniskā specifikācija

    • Nominālā jauda: 46 W
    • Akumulators: 5200 mAh Li-Po
    • Darbības laiks: līdz 150 minūtēm, līdz 240 kvadrātmetriem
    • Sūkšanas jauda: 4000 Pa
    • Trokšņu līmenis: līdz 65 dB
    • Putekļu tvertne: 550 ml
    • Ūdens tvertne: 270 ml
    • Izmēri: 353 x 350 x 98.8 mm
    • Svars: 4150 g
    • Papildus: automātiskā iztukšošanas tvertne Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra Auto-empty Station (ap 185 eiro)
    • Cena: ap 399 eiro

    Izskats un uzbūve

    Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra robots pieejams tikai tumši pelēkā krāsā, kas nebūtu mana pirmās izvēle, jo tumšie roboti ļoti ātri pievelk putekļus. Tas arī redzams dažās fotogrāfijās, kuras uzņēmu uzreiz pēc robota izpakošanas. Robots pat nebija pieskāries zemei, kad tas jau bija savācis uz sevis kaut kādu mikrodrazu. Tiesa, šis robots ir tālu no sliktākā redzētā piemēra, kas bija pilnīgi melns un gandrīz viss bija glancēts kā flīģelis.

    Šoreiz robots ir kādu nieku augstāks. Kāds nieks šajā gadījumā ir aptuveni 2…3 mm virs citu robotu putekļu sūcēju augstuma, kas var nospēlēt lomu, ja mājās ir mēbeles tieši 10 cm virs zemes, bet zem mēbelēm ir kāds nedaudz pūkaināks paklājs. Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra robotam ir gana ietilpīga ūdens tvertne un putekļu tvertne, kas neradīs problēmas, ja mājoklis ir līdz 100 kvadrātmetriem. Lielākiem mājokļiem gan putekļu tvertne varētu būt par mazu, bet varbūt es viens tāds cūcīgāks un man ar šo tvertni nepietiktu 100 kvadrātmetriem.

    Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra robots prot sūkt un mazgāt vienlaicīgi, kas ir pamatīgs pluss, kad to salīdzina ar citiem lētākiem konkurentu modeļiem. Redzēti roboti, kuriem var uzstādīt vai nu putekļu tvertni vai arī ūdens tvertni ar lupatiņu apakšā.

    Kā jau minēju iepriekš Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra robota aksesuāru klāsts ir minimāls – līdzi tiek dots tikai tas, ko uzreiz uzliksi uz robota virsū. Iepriekš redzēts, ka robotiem komplektā dod arī otru grīdas lupatiņu un otru sānu ūsu birstīti. Šāda pieejam man līdz galam nesaistās ar vārdu Ultra robota nosaukumā.

    Kopumā gribētos sacīt, ka Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra aptuveni atbilst tam, ko vēlētos sagaidīt no 400 eiro robota.

    Robotam klāt piepērkama Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra Auto-empty Station automātiskā putekļu iztukšošanas tvertne, kas man šķistu labs pirkums ne tikai pavisam slinkajiem. Automātiskā putekļu iztukšošanas tvertne veido nelielu pacēlumu, kur robots uzbrauc augšā un attiecīgi pie grīdas nepaliek piespiesta mitrās uzkopšanas lupatiņa. Šis varētu noderēt tiem, kam mājoklī robota dokstacija izvietota uz dabīgā koka, paklāja vai kāda mazāk izturīga lamināta.

    Pati putekļu iztukšošanas tvertne ir izmēros visai branga, tai līdzi nāk divi auduma maisi, kuros tvertne no robota pārsūc putekļus. Tāpat putekļu iztukšošanas tvertnei līdzi ir robotā liekama speciāla mazā putekļu tvertne, jo ar robotam līdzi nākošo tvertni putekļu iztukšošana automātiski nenotiks – tai pietrūkst atveres.

    Putekļu iztukšošanas process no robota mazās tvertnes uz lielo savākšanas tvertni ir visai skaļš, tas ir aptuveni tik pat skaļš kā ierindas putekļu sūcēja darbība. Lielās tvertnes ietilpība tiek vērtēta kā 10 reizes robota mazās tvertnes iztukšošana. Putekļu iztukšošanas tvertne arī uzlādēs robotu.

    Lietotne un iestatīšana

    Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra iestatīšana ir ļoti vienkārša – atliek vien atvērt Mi Home lietotni un vismaz manā gadījumā robots jau pats parādījās kā vēl neiestatīta ierīce. Robotu gan pirms tam būs jāieslēdz, uzliekot to uz dokstacijas lādēties. Iestatīšanas laikā jāzina ir mājas Wi-Fi parole un tas ir arī viss.

    Vairs nav tiek laiki, kad nācās pieslēgties pie robota paša izveidotā Wi-Fi, robotu daļēji iestatīt, tad pārlēkt ar viedtālruni uz mājas Wi-Fi un pabeigt iestatīšanu.

    Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra pieejamais iespēju klāsts nav no tiem plašākajiem. Var iestatīt dažādas sūkšanas jaudas un mitruma padevi uz lupatiņu. Var iestatīt automātisku robota darbību ikdienā, pastāv arī iespēja viedākā veidā likt Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra strādāt, piemēram, kad izej no mājas un izslēdz gaismu vai aktivizē kādu saderīgu signalizāciju. Visa automatizācija norit tikai ar saderīgiem Xiaomi produktiem turpat Mi Home lietotnē.

    Attēls: Xiaomi

    Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra vēl ir vienkāršota tālvadības pults iespēja – vari robotu pats aizvest uz tīrāmo vietu. Bet šim robotam nav iebūvētas kameras, kas tālvadības iespēju padara visai vāji izmantojamu.

    Protams, pastāv iespēja iestatīt virtuālās sienas un zonas, kur robotam liegts iebraukt.

    Kārtība, tīrība

    Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra pavisam noteikti ir pats izveicīgākais un saprātīgākais pie mums sabijušais robots putekļu sūcējs. Šis robots nevienu mirkli manā mājoklī neapjuka, nekur un nekad neiesprūda, nesaķēras uz augstāka paklāja pie ieejas durvīm (citi tur ir iesprūduši), tika galā ar uz grīdas atstātiem niekiem un apbrauca čības.

    Robotam iespējams iestatīt četrus dažādus sūkšanas jaudas režīmus, bet jau standarta režīms bija pietiekams, lai Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra tiktu galā ar koka grīdām, flīzēm un īsspalvu paklājiem. Jāņem vērā, ka šim robotam ir 4000 Pa sūkšanas jauda, kas pārsniedz ierastos ~3000 Pa.

    Par lupatiņas mitrināšanu arī teiktu, ka jāpaliek ir pie minimālā ūdens padeves apjoma, jo pretējā gadījumā grīda būs nevajadzīgi slapja.

    Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra lieliski tiek galā ar stūru iztīrīšanu, tas gandrīz nekad neatsitas pret mēbelēm un pat smuki apbrauc krēslu kājas. Robots perfekti izložņā zem mēbelēm, ja vien to atļauj augstums.

    Jau iepriekš esmu bijis sajūsmā par robotu putekļu sūcēju darbību, bet Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra savā digitālajā saprātā un izveicībā ir vēl divus soļus tālāk.

    Nobeigumā

    Manās acīs Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra ir īstens set it, and forget it aparāts, kas pats tiek ar visu galā, bet ir jāpatur prātā, ka šis robots nav paredzēts, lai ar to rotaļātos. Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra nekartēs mājas Wi-Fi nosegumu, tam nav iebūvētu kameru, lai spiegotu pa dienu kaķa gaitas mājās un robots nedarīs citas muļķības, kas tiek labākajā gadījumā sākumā izmēģinātas un tad aizmirstas.

    Visai foršs Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra robota papildinājums ir automātiskā iztukšošanas tvertne Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra Auto-empty Station, kas kalpo arī par uzlādes doku un tā pasargās grīdu no slapjās uzkopšanas lupatiņas. Robots kopā ar automātiskās iztukšošanas tvertni maksās drīzāk jau uz dārgo pusi, bet šoreiz uzskatīšu, ka tvertne ir to vērta, ja pašam mājās nav laika krāmēties ar slapjo lupatiņu noņemšanu pēc katras uzkopšanas reizes.

    Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra robots ir stabili putekļu sūcēju topa pirmajā vietā, jo tas ir ļoti saprātīgs un precīzi dara to, kam tas paredzēts. Otrajā vietā liktu Dreame D9, jo tas ir lēts un labs robots. Trešo vietu atdotu kādam no Roborock robotiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    07.06.2022 14:29

    Varētu vēlreiz par to, kāpēc šis izstrādājums ir labāks par to pašu roborock s7? Roborock vismaz nav tik daudz jāčakarējas ar matiem.

    Ūja
    07.06.2022 15:42
    Reply to  Tasesmues

    Šim ir kamera, un lielāka cerība ka pa visu māju sūdus neizsmērēs, ja kādam mājdzīvniekam gadās nolikt kluci kur nevajag, kā arī nesavāks zeķes vai citus priekšmetus.

    Reinholds
    08.06.2022 10:41
    Reply to  Ūja

    Rakstīts, ka nav kameras.

    Ūja
    08.06.2022 17:20
    Reply to  Reinholds

    Tev taisnība nav tomēr kameras, ļoti līdzīgs manam Roborock S5, kas tika iegādāts pirms 3 gadiem. Šis gan ir jaudīgāks un labākas tiem kam ir paklāji un droši vien arī citi uzlabojumi.

    Reinholds
    09.06.2022 17:22
    Reply to  Ūja

    Arī lietoju S5 3 gadus – nekādas vainas! :)

    Last edited 1 year ago by Reinholds
    Hmm
    07.06.2022 20:09

    Kāpēc es apkārt dzirdu, ka visiem šiem MiunŽē ķīnas robotiem īpašnieki detaļas Aļikā jau pērk pēc gada?

    Mārtiņš
    08.06.2022 00:55
    Reply to  Hmm

    Detaļas ejošās pērku arī aļikā – slotiņas, filtri, lupatiņas.
    Viss pārējais strādā jau 3 gadus bez problēmām.

    Rudolfs
    08.06.2022 09:14
    Reply to  Hmm

    Visiem šiem robotiem ir detaļas, kas regulāri jāmaina: filtri, slotiņas un birstes. Forši, ka šiem ķīnas robotiem var aļikā par normālām naudiņām to visu arī dabūt.

    KKTK
    08.06.2022 09:42
    Reply to  Rudolfs

    Dilstošās detaļas, saprotams, bet maina arī sensorus…

    Valdis
    07.06.2022 23:35

    Danke par apskatu, cerams ka rīt ap šo laiku kaķi varēs vizināties ;)

    ibiorio
    09.06.2022 12:47

    “Tīrīšanas verķis” ir iekļauts, vajag rakt dziļāk:
    https://www.mi.com/global/product/mi-robot-vacuum-mop-2-ultra/specs

    Skābene
    09.06.2022 13:25

    Visi tie roboti ir labi līdz brīdim, kad jāsāk tīrīt. Visvairāk besī tīrīt uztītos matus.

    Elektriķis
    09.06.2022 13:49
    Reply to  Skābene

    Ja ir skūts pauris un nav sieviešu, ir Ok :)

    Tasesmues
    09.06.2022 16:32
    Reply to  Skābene

    Roborock s7 neuztin matus uz birstes. Ja nu pa kādam. Nevar salīdzināt ar parasto saru rulli.

    XyX
    10.06.2022 00:21
    Reply to  Tasesmues

    Vacuum Mop 2 Pro, arī neko diži neuztin, varbūt 1x divās nedēļās kaut kas minimāli ir, bet principā pilnīgi nekādu problēmu.

    Reklāma