Web Analytics
More
    Reklāma

    Dreame D9 mazgājošā robota putekļu sūcēja apskats

    Jaunākie raksti

    Dreame D9 ir viens no lētākajiem vai pat pats lētākais mūsu apskatītais robots putekļu sūcējs, bet tas nav daudz zaudējis, kad to salīdzina ar būtiski dārgākiem putekļu sūcēju robotu modeļiem. Dreame D9 ir lāzera 3.0 LDS navigācija, robots prot veidot kartes, tam ir virtuālās zonas, kā arī Dreame D9 prot uzmazgāt grīdu. Dreame D9 ir pat tik apķērīgs, ka tam var iemācīt trīs stāvu apkopšanu, lai tas neapjuktu digitālajās, paša veidotajās kartēs.

    Lielākās problēmas? Ja vien mājoklī nav flīzētas grīdas, mitro uzkopšanu varēsi palaist tikai, kad pats esi klāt. Sākotnēji, izskatījās, ka Dreame D9 darbina niķeļa akumulators, jo par to nebija nekur nekas skaidri minēts, bet tomēr izskatās, ka izmantots litija polimēru akumulators.

    Reklāma

    Tehniskā specifikācija

    • Nominālā jauda: 40 W
    • Akumulators: 5200 mAh Li-Po
    • Darbības laiks: līdz 150 minūtēm
    • Sūkšanas jauda: 3000 Pa
    • Trokšņu līmenis: līdz 65 dB
    • Putekļu tvertne: 570 ml
    • Ūdens tvertne: 270 ml
    • Izmēri: 350 x 350 x 96.8 mm
    • Svars: 3800 g
    • Cena: ap 250 eiro

    Iestatīšana

    Šoreiz atļaušos sākt ar Dreame D9 iestatīšanu, jo tā man šķita visai dīvaina. Pie izskata un komplektācijas pieķersimies nedaudz vēlāk.

    Dreame D9 iestatāms gluži kā citi šāda tipa roboti – atliek vien to izpakot, der arī to pievienot uzlādei, nospiest Wi-Fi podziņu, ar viedtālruni pievienoties pie robota izveidotā Wi-Fi tīklāja un jau minētajā Mi Home lietotnē uzreiz parādās šis robots. Pēc tam seko Mi Home lietotnes norādījumiem, pievieno Dreame D9 pie mājas Wi-Fi un gandrīz vari sākt darbināt robotu.

    Man vēl pa ceļam Dreame D9 veica programmatūras atjaunināšanu, bet šis solis jau ir gandrīz pašsaprotams viedajām mājas ierīcēm.

    Kur tad radās problēmas? Īsajā instrukcijā tikai pēc vairākkārtējiem neveiksmīgiem tīrīšanas mēģinājumiem atradu, ka Dreame D9 ir jālādē līdz 100% pirmajā reizē un tikai tad var sākt tīrīt. Nekad iepriekš ar šādiem ierobežojumiem nebiju saskāries.

    Ja neuzlādēsi Dreame D9 līdz 100%, tas it kā sāks tīrīt, nobraucot no uzlādes doka, bet uzreiz arī izslēgsies. Tādējādi izskatās, ka Dreame D9 ir kāda akumulatora vai uzlādes problēma. Vismaz pie mums sabijušais Dreame D9 pirmo reizi lādējās aptuveni sešas stundas, bet lietotnē akumulatora uzlāde netiek izteikta procentos, vari tikai aptuveni nojaust, cik pilns ir akumulators.

    Ja neskaita šo nelielo nesaprašanos ar 100% uzlādi, kas tomēr ir ierakstīta instrukcijā, bet nav nekādā veidā izcelta vai uzsvērta, tad jāsaka, ka Dreame D9 iestatās perfekti ātri un saprotami.

    Izskats un uzbūve

    Dreame D9 pirms četriem vai pieciem gadiem būtu bijis augstākās klases robots putekļu sūcējs, to pat īsti nevar atšķirt no citiem līdzīgiem sūcējrobotiem. Izmantota tā pati plastmasa, ritentiņi ir tie paši, galvenā rotējošā suka ir tā pati, sāna ūsas arī ir ar klikšķi uzspraužamas, nevis skrūvējamas. Un Dreame D9 ir mitrās uzkopšanas iespēja.

    Iepakojumā atradīsi glītu uzlādes doku, elektrības vadu, sāna ūsu nāksies pašam pielikt un turpat ir arī mitrās uzkopšanas ūdens tvertne ar jau pievienotu lupatiņu. Nekādi citi papildu aksesuāri vai maināmās detaļas klāt pie Dreame D9 nedabūsi. Visu citu nāksies piepirkt klāt atsevišķi.

    Vai tas man kā traucē? Īsti jau nē, bet ir jāsaprot, ka Dreame D9 neprot pats apieties ar mitrās uzkopšanas tvertni, robots to nepaceļ gaisā un nav līdzi dots arī plastmasas paliktnis, kas novietojams pie uzlādes doka, lai Dreame D9 mitrā lupatiņa nebojātu grīdas segumu. Dreame D9 pavadošā lietotne pat katru reizi atgādina noņemt mitrās uzkopšanas tvertni, kad robots iebrauc dokā lādēties.

    Dreame D9 ir klasiskās trīs pogas – ieslēgšanai, atsaukšanai uz lādēšanas doku un konkrētas vietas tīrīšanai. Putekļu konteiners paslēpts zem vāka, ūdens tvertne pievienojama robota lejasdaļā. Nekā unikāla, bet materiāli un uzbūves precizitāte neatpaliek no 500… 700 eiro robotiem.

    Lietotne

    Iepriekš biju lietojis Mi Home kopā ar dažiem Roborock modeļiem, tad tā izskatījās mazāk sakopta.

    Lietotne ļauj pilnībā pārvaldīt Dreame D9 darbību arī attālināti, atrodoties ārpus mājokļa. Lietotnē vari iestatīt tīrāmās zonas, ļaut tīrīt visu māju, iestatīt zonas, kuras nevajag tīrīt un pat zonas, kur nevajag veikt mitro uzkopšanu. Dreame D9 vari apmācīt arī tīrīt trīs atsevišķus stāvus, bet apmācībai gan nāksies dokstaciju pārvietot uz citiem stāviem.

    Dreame D9 var iestatīt arī vēlamos automātiskos tīrīšanas laikus, kā arī pielāgot sūkšanas jaudu un mitrās uzkopšanas ūdens padeves apmērus. Dreame D9 pats prot saprast, kad tas atrodas uz paklājiem, tad tiek aktivizēta lielāka sūkšanas jauda.

    Jāsaka, ka vienīgi mitrā uzkopšana šķita nedaudz dīvaini kalibrēta, jo jau otrais ūdens padošanas līmenis uz grīdas atstāja visai lielu mitruma daudzumu.

    Uzkopšana

    Dreame D9 prot visu to pašu, kas ir pa spēkam divas un trīs reizes dārgākiem robotiem, turklāt Dreame D9 dara visu loģiski – sākumā Dreame D9 izbrauc perimetru, tad tas sadala istabu loģiskās zonās (taisnstūros) un iztīra tos.

    Jāsaka, ka Dreame D9 gandrīz perfekti nosūca gludu, lakotu koka grīdu un lieliski tika galā ar īsspalvu paklājiem. Arī vannas istabā flīzes tika nosūktas un nomazgātas tuvu perfektam. Dreame D9 lietotnē arī iespējams iestatīt, lai tīrīšanu veic divas reizes pēc kārtas, tad gala rezultāts ir nevainojams.

    Tā kā Dreame D9 neuzrāda precīzu akumulatora atlikumu, tad nevarēšu komentēt, cik kvadrātmetrus ar vienu uzlādi varēs iztīrīt. Visticamāk, Dreame D9 nedarbosies solītās 150 minūtes, ja vien nelaidīsi robotu ar minimālo sūkšanas jaudu, bet kādas 90 minūtes ar kādu no vidējiem sūkšanas jaudas režīmiem Dreame D9 izdzīvos.

    Nobeigumā

    Dreame D9 ar 250 eiro cenu ir ļoti vilinošs robots putekļu sūcējs. Jā, tam ir savas mazās ne tik feinās niansītes, bet par šo cenu pie mums populārais iRobot piedāvā pilnīgu pamuļķi, kas sitas pret mēbelēm, nevis robotu ar lāzera navigāciju, Wi-Fi, paklāju atpazīšanu, mazgāšanu, dažādiem virtuālās kartes iestatījumiem un citiem trikiem, kas ir atrodami Dreame D9.

    Dreame D9 izskatās super glauni, tas uzbūves un materiālu ziņā nav atšķirams no divas un pat trīs reizes dārgākiem robotiem. Dreame D9 nebūs savietojams ar pašiztīrošo mēslu tvertni, bet vai mums to vajag, ja robots braukā katru vai katru otro dienu? Tik daudz jau pats spēj pieliekties un iztīrīt tvertni atkritumu spainī.

    Man pietrūkst iespēja ļaut Dreame D9 mazgāt grīdu, kad neviena nav mājās. Ja mājoklī ir flīzes vai linolejs, Dreame D9 vari laist ar mitro uzkopšanu bez raizēm, bet koka grīdām un laminātam diez vai vajag atstāt uz vairākām stundām piespiestu slapju mazgājamo lupatiņu. Patīkami, ka par mitrās mazgāšanas tvertnes novākšanu Dreame D9 paziņo katru reizi.

    Pēc vairāku nedēļu lietošanas varu sacīt, ka Dreame D9 vienīgā vājā vieta ir biezi aizkari, kas ir aptuveni 5…7 cm no grīdas. Plānos aizkaros, kas karājas tos pašus 5…7 cm virs grīdas, Dreame D9 neķeras, zem tiem robots pabrauc apakšā un pēc tam prot arī izbraukt ārā. Aiz bieziem aizkariem Dreame D9 prot iebraukt, bet ne tikt ārā.

    Kopumā teiktu, ka Dreame D9 ir ticis pie tieši tām iespējām, kas ir svarīgas. Viss mazāk svarīgais un liekais atmests, lai piedāvātu tiešām pievilcīgu Dreame D9 cenu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Alberts Kviesis
    06.10.2021 17:01

    Paldies par apskatu! Noderēja

    Jānis
    06.10.2021 23:00

    Paldies par apskatu! Forši! Šis gan pēc lidara, gan pēc mehānismiem izskatās kā Roborock S5, S6, S7 klons. Vai ir kāda jēga 2-3 reizes pārmaksāt par Roborock? Vai ja grib robotu ar lidaru, tad labāk ņemt šo Dreame D9, kas dara to pašu ko Roborock, bet ir 2-3 reizes lētāks?

    Hzjsh
    07.10.2021 00:25
    Reply to  Jānis

    Tieši to pašu nodomāju. Visas noņemamās detaļas ir identiskas 4 gadus vecam robotam. Birste, filtrs, atkritumu kaste un gan jau arī baterija

    Alberts Kviesis
    22.10.2021 19:15
    Reply to  Hzjsh

    Jauda mazāka kā 5 gadus senam 660-tās sērijas iRobot Roomba ar diviem rotējošiem dzīvnieku gumijniekiem

    Juris
    07.10.2021 09:03

    Lidars ātri iegūst karti, ir precīzāks kā vslam, bet, tā kā sastāv no kustīgām detaļām (motors griež lāzeru uz riņķi), tam ir daudz lielāks risks saplīst.

    Es gan neizvēlētos viņu, ja ir mājdzīvnieki vai mazi bērni, kuriem viņš varētu spīdināt acīs. Ja jau baterijai nevar atrast no kāda materiāla ražota, tad kāda cerība, ka lāzers sertificēts/atbilst kaut kādām drošības prasībām?

    Pat, ja viņš ir vājš, tā pat negribētu pārbaudīt cik ilgi acs viņu var izturēt :)

    P.s. Pašattīrīšanās stacija ir labākais, kas grīdas uzkopšanas robotiem ir izdomāts pēdējā laikā.
    Ja ir mājdzīvnieki vai mazi bērni, robota tvertne jāiztukšo pēc katra tīrīšanas cikla, savādāk robots nebrauc, jo pilna tvertne. Pašattīrīšanās stacija ļoti palielina robota autonomiju.

    heh
    07.10.2021 20:34
    Reply to  Juris

    man nav mājdzīvnieku, bet ir divi bērni, ja laižu to 1-2x dienā, tad jātīra reizi nedēļā. Ja tīrīšanu palaiž reizi mēnesī, tad tiešām pēc katras tīrīšanas, bet nu jā, es nebūtu domājis, ka kāds spēj dzīvot vēl šmucīgāk par mani :D

    Alberts Kviesis
    16.10.2021 11:25

    Prasts jautājums – vai šim robotam ir aizsardzība pret krišanu no augstuma (pakāpieni, 2.stāva pārkares, utt.)?

    Reklāma