Web Analytics
More
    Reklāma

    Pēc 14 gadu darba “Meta” no amata atkāpjas uzņēmuma operatīvā vadītāja Šerila Sandberga

    Jaunākie raksti

    Marka Zakerberga vadītais uzņēmums “Meta” zaudējis vienu no vadošajiem darbiniekiem – operatīvo vadītāju Šerilu Sandbergu (Sheryl Sandberg), kura pēc 14 nostrādātiem gadiem šajā kompānijā nolēmusi pamest amatu. Vienlaikus viņa norāda, ka paliks uzņēmuma valdē.

    Savā paziņojumā Sandberga norādījusi, ka oficiāli sava amata pienākumus beigs pildīt rudenī. Savukārt pēc tam viņas vietu ieņems Havjērs Olivans (Javier Olivan), kurš pašreiz strādā par “Meta” izaugsmes vadītāju. Zakerbergs šīs izmaiņas nosaucis par “ēras beigām” un norādījis, ka Olivana loma “atšķirsies no tā, ko Šerila ir paveikusi kā operatīvā vadītāja”. Olivans uzņemsies iekšējo un operatīvo vadīšanu, padarot šīs jomas uzņēmumā efektīvākas un stingrāk pārvaldītas.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka Sandberga uzņēmumam pievienojās 2008. gadā, pa šo laiku palīdzot tam kļūt par daudzmiljardu kompāniju. Šajā laikā viņa arī ieguvusi diezgan lielu atpazīstamību. Pirmkārt, Sandberga uzrakstījusi bestselleru “Lean In”, kurā daudz runā par feminismu. Otrkārt, vēlāk viņa ierauta vairākos lielos “Facebook” skandālos, kas saistīti ar iejaukšanos vēlēšanās un dezinformāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma