Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford vadītājs drīzumā prognozē elektroauto cenu karus

    Jaunākie raksti

    Ford vadītājs Džims Farlijs prognozē, ka jau tuvāko gadu laikā gaidāms elektroauto cenu karš, ražotājiem mēģinot pārspēt vienam otru ar maksimāli zemāku cenu. Viņš šādu apgalvojumu pamato ar daudziem tuvākajos gados gaidāmajiem modeļiem, kas maksās ap 25 tūkstošiem eiro.

    Šobrīd nekas tāds nav iedomājams – pieprasījums ir milzīgs, savukārt ražošana dažādu faktoru ietekmē nespēj turēt līdzi pieprasījumam, tāpēc cenas kāpj. Farlijs prognozē, ka,  situācijai normalizējoties, kritīsies arī auto ražošanas izmaksas, līdz ar to šādi lētie elektroauto kļūs arvien izdevīgāki pašiem autoražotājiem.

    Viņš norāda, ka elektriskā Mustang Mach-E cena ASV sākas no aptuveni 45 tūkstošiem dolāru, taču bateriju ražošana vien Ford šobrīd izmaksā 18 tūkstošus dolāru gabalā. Tas īsti neatstāj lielas izvēles iespējas cenu samazināšanā. Farlijs gan ir pārliecināts, ka sagaidāms ievērojams bateriju izmaksu samazinājums. Tāpat izstrādes stadijā ir jaunā Ford elektroauto platforma, kam vajadzētu samazināt izmaksas par aptuveni 20%.

    Farlijs pagaidām neko neteica par Ford plāniem ražot lētākus elektroauto, taču zināms, ka to grasās darīt Volkswagen koncerns – ap 2025. gadu Volkswagen, Škoda un Cupra ražošanā laidīs šādus lētā gala elektroauto modeļus, kas tehniski, visticamāk, būs identiski viens otram, atšķiroties tikai virsbūvei un salonam. Arī Tesla ik pa brīdim runā par šādu auto, bet šis projekts šobrīd esot iepauzēts, Tesla koncentrējoties citām lietām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    05.06.2022 23:48

    Bez jūtami lētākām baterijām elektroauto pa 25 k$ un zemāk fiziski nesanāks. Un arī kamēr saruks pieprasījums zināmiem elektroauto modeļiem, kas tagad izēd arī visu saražoto bateriju tirgu. Tur šobrīd rindas ir pusgadu uz priekšu un vairāk ar visu augsto cenu.

    Reklāma