Web Analytics
More
    Reklāma

    18 Eiropas valstis iesaistās cīņā pret videospēļu “loot box”

    Jaunākie raksti

    20 patērētāju tiesību aizsardzības grupas no 18 Eiropas valstīm uzsākušas kopīgu cīņu pret tā dēvētajām “loot box” tipa azartspēlēm, jeb pirkumiem lietotnēs, kur ieguvums no pirkuma nav uzreiz zināms. Šo valstu starpā ir Austrija, Bulgārija, Čehija, Dānija, Francija, Vācija, Grieķija, Islande, Itālija, Latvija, Nīderlande, Polija, Portugāle, Slovēnija, Spānija, Zviedrija un Šveice.

    Videospēlēs laupījumu kaste (angļu – loot box) ir patērējams virtuāls priekšmets, ko var izpirkt, lai saņemtu nejauši izvēlētu citu virtuālo priekšmetu vai laupījumu, sākot no vienkāršām pielāgošanas iespējām spēlētāja iemiesojumam vai tēlam un beidzot ar aprīkojumu, kas maina spēli, piemēram, ieročus un bruņas.

    Reklāma

    Tiek pieprasīts, lai šāda veida “loot box” tipa azartspēles tiktu aizliegtas, būtu jāievieš papildu aizsardzība bērniem un jauniešiem, kā arī jāpadara pirkumi un saņemtie labumi caurskatāmi pirms maksājuma veikšanas.

    Šobrīd “loot box” tipa pirkumi ir uzskatāmi par azartspēlēm, nav skaidrs, ko tieši iegūsi no šāda pirkuma lietotnē un šādi spēles ieguvumu un pirkumu scenāriji var izraisīt atkarību.

    Veikta arī spēļu FIFA 22 un Raid: Shadow Legends analīze, kas parāda, ka spēlēs iekļauti dažādi triki, kas liek spēlētājam tērēt pēc iespējas vairāk laiku un naudu, lai sasniegtu niecīgus ieguvumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    05.06.2022 23:43

    Galvenā problēma te ir Freemium tipa samaksa. To būtu jāaizliedz tāpat kā finansu piramīdas.

    Biteme
    06.06.2022 09:49
    Reply to  Krotow

    Nu pag, tad uzreiz aizliedzam arī dārgo kafiju teātrī (kas objektīvi ir draņķīga) un popkornu kino.

    bobis
    06.06.2022 09:39

    Es nekad speles neko neperku par realu naudu.

    Oskars
    06.06.2022 11:00
    Reply to  bobis

    Un cik talu, sadi tu tiec? Sen atpakalj speleju, kur godigi, neko neperkot meginaju iziet. Un nekur talu netiku. Un neko neperkot, spelejot meginaju sakrat virtualo su.., lai tiktu talak, pat sakrajot, tik lai nopirktu, to nevareja iegadaties. Speletajs tiek pataisits par kilnieku. Tadus spelu izstradatajus vajadzetu aizliegt. Tas ir tikai pateicoties Apple.

    Last edited 1 year ago by Oskars
    Reklāma