Web Analytics
More
    Reklāma

    Peugeot oficiāli izziņo gaidāmo “408” modeli

    Jaunākie raksti

    Franču autoražotājs Peugeot oficiāli apstiprinājis, ka 22. jūnijā globālo pirmizrādi piedzīvos pilnīgi jauns modelis “408”. Sagaidāms, ka ražotāja piedāvājumā tas tiks pozicionēts starp “308” hečbeku un “3008” krosoveru. Peugeot preses relīzē raksta, ka mašīnā apvienoti SUV raksturīgie elementi ar “fastback” siluetu – tātad, gaidāms konkurents Renault Arkana, Citroen C4 un tamlīdzīgiem modeļiem.

    Iepriekš tika prognozēts, ka šis modelis tiks saukts par “4008”, lai tas iederētos starp pārējiem Peugeot krosoveriem, taču nosaukums “408” auto apskatniekiem liek izteikt pieņēmumu, ka tas būs sedans ar kupejveidīgu virsbūvi un nedaudz paaugstinātu klīrensu.

    Reklāma

    Komentējot auto izstrādi, Peugeot pārstāvji norādīja, ka mašīnas izstrādi pavadīja centieni piedāvāt augstu efektivitāti kopā ar jaunām sajūtām. Šīs mašīnas merķauditorija ir cilvēki, kuriem auto ir kas vairāk nekā vienkāršs pārvietošanās līdzeklis no A līdz B.

    Tehniski modelis izmanto to pašu platformu un jaudas agregātus, kas lietoti jau esošajos “308” un “3008” modeļos. Izmantotā Stellantis koncerna EMP2 platforma ļauj pielietot gan iekšdedzes dzinējus, gan arī plug-in hibrīdu risinājumus. Medijs Autocar šo modeli jau noķēris tā saucamajos spiegu attēlos, kur tas tiek testēts ar kamuflāžas pārklājumu – attēli liecina, ka auto izmēros un siluetā būs ļoti līdzīgs jaunajam Citroen C5X. Pagaidām nav ziņu par pilnībā elektrisku versiju, taču pāris gadu laikā Peugeot varētu ar tādu iepazīstināt.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma