Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes jau šogad sāks elektriskā “eActros Long Haul” kravas auto testus

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Mercedes un tā kravas automašīnu divīzija jau šogad plāno uzsākt elektriskā “eActros Long Haul” kravas auto prototipu testus. Šīs mašīnas pilnā masa var sasniegt 40 tonnas. Pirmie prototipi jau izmēģināti slēgtos poligonos, taču jau šogad inženieri iecerējuši sākt testus arī uz publiski pieejamiem autoceļiem.

    Autoražotājs norāda, ka mašīna ar vienu uzlādi spēs veikt 500 kilometrus, bet to būs iespējams lādēt ar īpaši lielu jaudu – auto būs aprīkots ar “Megawatt Charging System (MCS)” spraudni, kas šobrīd vēl ir izstrādes stadijā. Tas tiks ieviests tuvākajos gados un ir paredzēts tieši elektriskajam komerctransportam, lai tos varētu lādēt ar īpāši lielu jaudu. Šo spraudni varēs izmantot, lai līdzstrāvas stacijās lādētos ar līdz pat 4,5 megavatu jaudu.

    Mercedes gan nenoliedz, ka vēl nepieciešams laiks, lai šo produktu palaistu sērijveida ražošanā – tas ieplānots 2024. gadā. Iecerēts, ka ap to laiku jau būs uzbūvētas pirmās kravas auto uzlādes vietas. Šo projektu kopīgi organizē Mercedes, Volkswagen koncerna Traton grupa (Scania un MAN zīmoli). Šie uzlādes punkti ar MCS standarta spraudni un atbilstošas uzlādes iekārtām sākotnēji tiks izbūvēti uz Eiropas lielākajiem transporta mezgliem, bet vēlāk tie pamazām tiks būvēti arī citviet.

    Pagaidām zināms, ka vienīgais bateriju piegādātājs Mercedes elektriskajiem kravas auto ir CATL – šis ķīniešu ražotājs speciāli pieminēts arī šajā projektā. Mercedes iesaistījies komerctransporta elektrifikācijas projektos arī citviet pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    02.06.2022 10:03

    4,5 MW lādētājs izklausās jautri. Diez kā veiksies ar attiecīgas jaudas uzlādes staciju izbūvi. Ka tik beigās nesanāk līdzīgs skats kā dažeriez var novērot NESTĒ, kad kravinieks pildās uz reiz no 4 pistolēm vienlaicīgi. Līdzīgs skats varētu būt arī pie uzlādes stacijas, kur Fūre paņem visus štepseļus kas ir. :D

    hmmm :)
    03.06.2022 17:58
    Reply to  Skābene

    Kā var liet no 4 pistolēm vienlaicīgi?
    Ar 2 es saprotu, jo ir blakus

    Reklāma