Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīniešu elektroauto ražotājs NIO gatavojas ražošanas uzsākšanai ASV

    Jaunākie raksti

    Jau vairākus mēnešus klīst baumas, ka ķīniešu elektroauto ražotājs NIO vēlas ražot savas mašīnas ASV. Pēdējās ziņas Ķīnas medijos liecina, ka autoražotājs uzsācis ar ražošanu saistītu darbinieku piesaisti tieši ASV.

    Pagaidām autoražotājs nav izplatījis oficiālu paziņojumu par ražošanas uzsākšanu ASV, savukārt situācijai pietuvināti avoti ziņo, ka NIO plāno veidot savu rūpnīcu. Tiesa, nav zināms, kādā veidā tas notiks, proti, NIO var iegādāties esošu rūpnīcu un to pārbūvēt savām vajadzībām, vai būvēt pilnīgi jaunu rūpnīcu.

    Arī citi NIO izsludinātie darba piedāvājumi liecina par plāniem veidot savu ražotni ASV – uzņēmums vēlas piesaistīt loģistikas speciālistus, arhitektus ar vismaz 10 gadu pieredzi rasējumu izstrādē, kā arī teritorijas plānošanas speciālistus – tas viss liecina par NIO ambīcijām sākt ražošanu Ziemeļamerikā.

    Ķīniešu autoražotāja plānos ir arī jauna R&D centra atvēršana Singapūrā, tam koncentrējoties uz autonomās braukšanas tehnoloģijām un to attīstību. Singapūras izvēle šādam centram saistīta ar NIO vēlmi šo projektu apvienot ar vietējiem zinātnes centriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    02.06.2022 10:27

    Nav izredzu.

    Reklāma