Web Analytics
More
    Reklāma

    CATL ražos bateriju šūnas nākamās paaudzes BMW elektroauto

    Jaunākie raksti

    Ķīniešu bateriju ražotājs CATL no 2025. gada apgādās BMW elektroauto, ražojot tiem nepieciešamās cilindriskās formas litija jonu bateriju šūnas. Līguma parakstīšanu apstiprināja tieši CATL, savukārt sīkākas detaļas par sadarbību netika sniegtas.

    Iepriekš izskanējušas runas, ka cilindriskas formas bateriju šūnas plānots izmantot BMW jaunajā elektroauto platformā “Neue Klasse”, kas sērijveida automašīnas tiks pielietota tieši no 2025. gada. Neoficiāli izskan runas, ka tas BMW ļaus samazināt bateriju ražošanas izmaksas pat par 30%, salīdzinot ar šā brīža baterijām. Šādu informāciju izplatīja Bloomberg, kas informāciju ieguva no pietuvinātiem avotiem.

    BMW bateriju ražošanas sadarbības partneru sarakstā ir ne tikai CATL, bet arī Samsung, Northwolt un citi uzņēmumi. Vācu autoražotājs cilindriskās bateriju šūnas vēloties iegūt tieši no esošajiem sadarbības partneriem. BMW, tāpat kā citi ražotāji, cenšas atrast veidus, kur un kā samazināt bateriju izmaksas, kas strauji augušas izejvielu cenu pieauguma dēļ.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma