Web Analytics
More
    Reklāma

    “Prodrive” gatavo uzlabotu Subaru Impreza 22B versiju

    Jaunākie raksti

    Subaru Impreza 22B ir viens no vislabāk zināmajiem ielas auto, kura saknes ļoti dziļi sniedzās rallijā. Lielbritānijā bāzētais sporta auto uzņēmums “Prodrive” tagad strādā pie tā, lai šo leģendāro auto uzlabotu un padarītu piemērotu mūsdienu prasībām. Tieši ar šo uzņēmumu savulaik sadarbojās Subaru, veidojot savu rallija programmu.

    Britu uzņēmums publicējis skici ar P25 prototipu, kur varam saskatīt mašīnas dizainu. Vizuāli šis auto būs faktiski identisks tam, kas deviņdesmito gadu beigās piedalījās rallijā, taču tehniski tas būs vieglāks, jaudīgāks un tiek solīta labāka vadāmība. “Prodrive” saražos tikai 25 vienības.

    Reklāma

    Jaudu nodrošinās 2,5 litru motors ar 400 zirgspēkiem, kas būs savienots ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Tas viss tiks ievietots pilnīgi jaunā, no oglekļa šķiedras veidotā šasijā.

    Šis auto tiks prezentēts precīzi 25 gadus pēc tam, kad “Prodrive” radīja savu pirmo Subaru rallija automašīnu – Impreza WRC97. Togad leģendārais Kolins Makrejs tikai par vienu punktu zaudēja Tomijam Makinenam un čempionātā palika otrais, savukārt mašīna bija gana laba, lai izcīnītu pasaules čempionu titulu ražotāju vērtējumā. “Prodrive” vadītājs Deivids Ričardss norāda, ka oriģinālā 22B versija ir ikoniskākais no visiem Subaru modeļiem un tā ir ārkārtīgi pieprasīta un reta.

    P25 dizainu ir veidojis Pīters Stīvenss – tas pats cilvēks, kurš pirms vairāk nekā 25 gadiem strādāja arī pie 22B izstrādes. Jaunās mašīnas tehnisko izstrādi pārraudzīja Deivids Lapvorts, kurš arī bija iesaistīts oriģinālajā projektā. Mašīna plašākai publikai tiks izrādīta jūnijā, Gudvudas ātruma festivālā.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma