Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī Kanāda liedz izmantot Huawei un ZTE 5G tehnoloģijas

    Jaunākie raksti

    Kanāda pievienojusies tām valstīm, kas izvēlas liegt Huawei 5G tehnoloģiju izmantošanu. Arī šajā gadījumā tiek runāts par nacionālo drošību, lai aizstāvētu Kanādas un kanādiešu intereses.

    Vienlaikus pateikts, ka no šī gada septembra ražotājiem tiek liegts izmantot un uzstādīt 4G un 5G tīkla tehniku, kā arī līdz 2024. gada vidum ir jānomaina visa esošā ZTE un Huawei 5G tīkla tehnika. Līdz 2027. gadam ir jāatvadās arī no šo ražotāju 4G tīkla iekārtām.

    Reklāma

    Kanāda nebūt nav pirmā valsts, kas atsakās no ZTE un Huawei 5G tehnoloģiju izmantošanas. Iepriekš to pašu paveica Lielbritānija, Austrālija un Jaunzēlande.

    Huawei norāda, ka šis lēmums ir balstīts uz nepareizi tulkotu Ķīnas likumu, kā arī Ķīnas vēstniecība Kanādā jau paziņojusi, ka šis ir politisks lēmums, kam nav nekādas saistības ar kiberdrošību un tehnoloģijām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Terinks
    26.05.2022 09:36

    Pa to laiku Latvijā dažs labs operators turpina uz torņiem montēt virsu 5G raidītājus (antenas) ar uzrakstiem HUAWEI. Nevaru apgalvot vai tās ir tieši sankcijām pakļautās iekārtas, vai kaut kas kas iepirkts pirms 2 gadiem. Bet saku to ko pats redzu savām acīm…

    Skābene
    26.05.2022 09:49
    Reply to  Raivis Terinks

    Vai tad Huawei 5g aprīkojums Latvijā ir aizliegts!? Man šķiet ka tam visam ir tikai nerekomendējošs raksturs. Pēc Vācijas kanclera noklausīšanās skandāla likt Cisco iekārtas arī nebūtu droši un saprātīgi. :)

    Reklāma