Web Analytics
More
    Reklāma

    Vides aktīvisti cenšas apturēt Teslas “Gigafactory Texas” paplašināšanos

    Jaunākie raksti

    Vairākas vides aktīvistu grupas ASV aktīvi cenšas apturēt ieplānotos Tesla “Gigafactory Texas” paplašināšanās darbus. Tesla šajā rūpnīcā iecērējusi būvēt bateriju katodu ražošanas cehu. Vides aktīvisti savas bažas izteikuši oficiālā vēstulē vietējās pašvaldības vadītājam Stīvam Adleram, aicinot atcelt izsniegtās atļaujas.

    Viens no galvenajiem punktiem vēstulē ir par ietekmi, ko uz vidi atstās papildus celtniecības darbi. “Zaļie” norāda, ka galvenās rūpnīcas kompleksa celtniecība jau ir nodarījusi gana daudz, bet papildus ražošanas celtņu būvniecība esot lieka. Tāpat tas vēl vairāk tērēs Ostinas pilsētas resursus, piemēram, ūdeni, kas karstajā un diezgan sausajā Teksasas klimatā nav mazsvarīgi. Pastāv bažas vai šī bateriju katodu ražošana neietekmēs ūdens resursus un tos nepiesārņos.

    Tāpat izteikta kritika gan autoražotāja, gan vietējās pašvaldības virzienā, jo netiek pildīti solījumi veidot ekoloģiski draudzīgu vidi. Tesla vadītājs Īlons Masks tur bija solījis radīt “ekoloģisku paradīzi”, bet īsti nav sperti nekādi soļi, lai to tiešām izdarītu. Tā vietā simtiem kvadrātmetru teritorijā ieliets betons un uzbūvēta liela rūpnīca.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    24.05.2022 08:05

    Zaļajiem ICE slikti, EV slikti, jāatgriežas pie braukšanas ar ēzelīti! :)

    ggggg
    24.05.2022 08:11
    Reply to  Skābene

    Ēzelīši gan jau izdala metānu. :)

    Krotow
    25.05.2022 11:12
    Reply to  ggggg

    ASV realitātē vairāk metāna izdala paši braucēji.

    abcd
    24.05.2022 14:14
    Reply to  Skābene

    Traks esi? Tā jau dzīvnieku spīdzināšana

    Reklāma