Web Analytics
More
    Reklāma

    “Twitter” krīzes laikā slēps ierakstus, kas ietver nepatiesu informāciju

    Jaunākie raksti

    “Twitter” šonedēļ paziņojis par jaunu politiku cīņai ar dezinformāciju krīzes laikā, nosakot jaunus standartus tādu tvītu ierobežošanai vai bloķēšanai, kuri saistīti ar nepatiesas informācijas izplatīšanu.

    Skaidrots, ka jaunajā politikā īpaša uzmanība tiek pievērsta aplamiem notikumiem, apgalvojumiem par ieroču, karaspēka izmantošanu un plašākai dezinformācijai, kas saistīta, piemēram, ar kādas valsts pastrādātajiem kara noziegumiem, starptautisko reakciju utml.

    Reklāma

    Ieraksti, kas tiks klasificēti kā dezinformācija, ne vienmēr tiks dzēsti vai bloķēti, tā vietā “Twitter” tiem pievienos brīdinājuma etiķeti, kas lietotājiem liks noklikšķināt uz pogas, un tikai pēc tam parādīsies konkrētais ieraksts.

    “Twitter” sākotnēji šo politiku attiecinās uz notiekošo Krievijas iebrukumu Ukrainā, taču uzņēmums vēlāk plāno piemērot šos noteikumus visām turpmākajām krīzēm. Vārds “krīze” šajā gadījumā tiek attiecināts uz situācijām, kad pastāv plaši draudi dzīvībai, fiziskajai drošībai, veselībai vai pamata iztikas līdzekļiem.

    Interesanti, ko par šo visu saka Īlons Masks, kurš pagaidām vēl nav atmetis domu iegādāties “Twitter” un aktīvi iestājas par vārda brīvību šajā platformā?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    22.05.2022 20:58

    Interesanti, un kurš tad izlems, kura informācija ir patiesa un kura nē? Vai kaut kāds algots iznirelis Sorosīts, vai kāds geiropas liberasts? Tad jau uzreiz būtu teikuši, ka tiks parādīta tikai politkorekta, TV-galvu sniegto un dzīviem modificētiem organismiem domātajos 5G apgreidos iekļauto zombo materiālu.

    Čiekurs
    23.05.2022 10:10
    Reply to  Jānis

    Par pirmo teikumu viss ok, bet pārējais…
    comment image

    23.05.2022 10:31
    Reply to  Čiekurs

    … pārējais ir, lai arī samudžināts domā, bet diezgan precīzs sarkasms par mūsdienu (paš)cenzūru un atcelšanas kultūru.

    Reklāma