Web Analytics
More
    Reklāma

    ABB un Shell Vācijā strauji ieviesīs 360kW jaudas elektroauto lādētājus

    Jaunākie raksti

    Vācijā jau tuvākajā laikā nopietni uzlabosies elektroauto ātrās uzlādes infrastruktūra – elektroauto lādētāju ražotājs ABB vienojies ar naftas pārstrādes milzi Shell, ka nākamo 12 mēnešu laikā Vācijā tiks uzstādīti vairāk nekā 200 īpaši jaudīgie “Terra360” elektroauto lādētāji. Kā liecina nosaukums, pie šī lādētāja iespējams lādēties ar 360kW jaudu.

    Šie lādētāji ekspluatācijā nonākuši relatīvi nesen, tos uzstādot Norvēģijā. Maksimālo 360kW jaudu var izmantot viena mašīna, bet ir iespējams vienlaicīgi lādēties divām mašīnām, lādētājam pašam veicot optimālo jaudas sadali starp mašīnām.

    Sagaidāms, ka šīs iekārtas tiks uzstādītas Shell degvielas uzpildes stacijās, kļūstot par daļu no “Shell Recharge” uzlādes tīkla. Uzņēmums plāno, ka 2025. gadā šajā tīklā visā pasaulē būs pusmiljons lādētāju (gan AC, gan DC lādētāji), bet 2030. gadā lādētāju skaits sasniegs jau 2,5 miljonus. Šo tīklu plānots darbināt ar elektrību, kas iegūta no atjaunojamiem resursiem.

    Shell pārstāvji norāda, ka drīz “Terra360” uzlādes iekārtas tiks uzstādītas arī citās valstīs, taču pagaidām nav precizēts, cik ilgs laika posms domāts ar vārdu “drīz”. Prognozējams, ka dažu gadu gaitā Shell tīklā būs vairāki tūkstoši šādas jaudas lādētāju. Shell uzsver, ka šie lādētāji ir īpaši svarīgi tiem, kas mēro lielus attālumus un laiks ir no svara. Arī uzņēmumiem ātrā uzlāde ļaus strādāt bez liekas laika tērēšanas pie uzlādes kabeļa.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma