Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī Renault apsver iespēju atdalīt savu elektroauto biznesu

    Jaunākie raksti

    Francūžu autoražotājs Renault paziņojis par plāniem atdalīt savu elektroauto biznesu no pārējā uzņēmuma, veidojot apakšzīmolu. Tas varētu notikt jau nākamgad, Renault tādā veidā cenšoties panākt tādus konkurentus kā Tesla un Volkswagen.

    Renault uzskata, ka šādā veidā izdotos piesaistīt aptuveni 10 tūkstošus jaunu darbinieku jau nākamgad, savukārt jaunā apakšuzņēmuma biznesa modeli plānots veidot, ņemot vērā elektroauto tirgus specifiku. Elektroauto attīstību un ražošanu ir plānots paturēt Francijā, savukārt citas Renault biznesa daļas varētu pārcelt uz citām valstīm.

    Autoražotājs līdz 2030. gadam plāno pilnībā pāriet tikai uz elektroauto, turklāt Francijas valsij pieder 15% Renault daļu, tāpēc elektroauto izstrādes un ražošanas saglabāšana Francijā ir lieta, par kuru nemaz nav vērts diskutēt. Baumas par šādu ideju sāka cirkulēt jau aprīlī, kad Renault vadītājs Luka de Meo šādu plānu piedāvāja biznesa analītiķiem. Pagaidām gan līdz galam nav zināms, ko Renault iecerējuši darīt.

    Līdzīgu soli, nodalot elektroauto biznesu no parastajām mašīnām ar iekšdedzes dzinēju, iepriekš spēra Ford – elektriskās Ford mašīnas plānots izstrādāt “Ford Model e” pārraudzībā, savukārt parastās benzīna un dīzeļa mašīnas attīstīs “Ford Blue”. Šādu ideju apsver arī citi autoražotāji.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma