Web Analytics
More
    Reklāma

    iPhone lietotāji tagad var apskatīt Speedtest interneta ātruma karti

    Jaunākie raksti

    Apple iPhone lietotāji saņēmuši visai noderīgu funkcionalitāti Speedtest by Ookla lietotnē, kas ikdienā mēra interneta lejupielādes un augšupielādes ātrumus. Jaunā iespēja ir kartē redzēt dažādu operatoru interneta pārklājumus. Android īpašniekiem tas pieejams jau kādu laiku, bet tagad to var redzēt arī iOS lietotāji.

    Līdz ar to funkcionalitāte pati par sevi nav jauna, un tās mērķis ir ļaut lietotājam redzēt reālo interneta pārklājumu no dažādiem mobilo sakaru operatoriem. Latvijas gadījumā tie būs lielie spēlētāji Bite, LMT un Tele2. Kā norāda Ookla, tad šo karti var izmantot trīs veidos. Pirmais būtu pārbaudīt, vai esošais operators spēj nodrošināt 5G savienojumu citā valstī, kad lietotājs plāno doties brīvdienās. Otrais būtu meklēt iespējamās pārklājuma problēmas un salīdzinat tās ar citiem lietotājiem, lai par tām ziņotu operatoram. Trešā iespēja ir vienkārši novērtēt dažādu operatoru pārklājumu, ja ir doma to mainīt.

    Patiesībā tieši šis trešais punkts ir visinteresantākais, jo ļauj praksē redzēt, cik tad liels ir, piemēram, 5G pārklājums no katra operatora Latvijā, un praksē pārbaudīt skaļos saukļus. Lai piekļūtu jaunajai iespējai, jāatjaunina lietotne, un apakšējā daļā labajā pusē būs redzama ikona ar nosaukums “Map”. Rezultātus būs iespējams vizuāli attēlot gan pēc labākā iespējā ātruma, gan pēc reāli vidējā, kas vēl vairāk atspoguļos ikdienas situāciju. Zīmols arī parūpējies par aiztures mērījumiem, tos sadalot trīs dažādos, lai vēl precizāk atspoguļot reālos mērījumus.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis
    18.05.2022 08:42

    Jā, kāreiz šo funkciju pamanīju pagājšnedēļ. Atklāju ka aizbraucot uz laukiem, ciematā esmu viens no retajiem kurš kartē iekrāsojis kvadrātiņu testējot LTE

    Skābene
    18.05.2022 09:10

    Interesanti, ka kartē ir daudz sarkanie kvadrātiņi, kur ir interneta bedres! :)

    Reklāma