Web Analytics
More
    Reklāma

    Subaru plāno būvēt elektroauto rūpnīcu

    Jaunākie raksti

    Toyota paspārnē strādājošais japāņu autoražotājs Subaru paziņojis par plāniem līdz šīs desmitgades beigām uzbūvēt un nogādāt ekspluatācijā jaunu, speciāli elektroauto ražošanai paredzētu rūpnīcu. Šī ir daļa no 1,9 miljardus dolāru vērta investīciju plāna, lai spētu apmierināt arvien pieaugošo pieprasījumu pēc elektroauto.

    Autoražotājs ap 2025. gadu plāno atvērt miksēto ražošanas līniju, proti, uz tās ražojot gan parastos, ar benzīna dzinējiem aprīkotos auto, gan arī pilnībā elektriskās mašīnas. Rūpnīcai, kur ražos tikai elektroauto, darbu būtu jāsāk ar 2027. gadu. Subaru ir pirmais japāņu autoražotājs, kas paziņojis par šādu soli.

    Uzņēmums acīmredzami apzinās, ka pienācis laiks mēģināt atgūt iekavēto un nopietni pievērsties elektrifikācijai, to uzsverot Subaru izpilddirektoram Tomomi Nakamuram, kurš norāda, ka elektroauto tirgus pēdējo gadu laikā ārkārtīgi strauji mainījies.

    Jaunā rūpnīca, kas tiks būvēta Japānā, būs paredzēta, lai ražotu eksportam domātos auto. Nakamura gan atteicās informēt par plānoto ražošanas jaudu, kā arī par iespējām šajā rūpnīcā ražot citus Toyota koncerna elektroauto. Šobrīd Subaru un Toyota ir tikai pa vienam elektroauto modelim, turklāt tehniski tie ir faktiski identiski auto.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma