Web Analytics
More
    Reklāma

    Amerikāņi no IKEA drīzumā varēs iegādāties arī saules paneļus

    Jaunākie raksti

    Vēlme ražot pašiem savu elektroenerģiju aizvien palielinās. Redzams arī, ka, piemēram, Latvijā pēdējā laikā pieaug pieprasījums pēc saules paneļiem, kas nodrošina vieglāk pieejamus elektroenerģijas resursus, kā arī ļauj labāk pārvaldīt to izmantošanu. Vēlme pēc saules paneļiem nav vērojama tikai Latvijā, tā ir globāla tendence. To redz arī uzņēmums IKEA, kas klientiem ASV dos iespēju iegādāties saules paneļus.

    Uzņēmums aizvadītajā nedēļā paziņojis, ka sadarbībā ar energopakalpojumu sniedzēju “SunPower” dos iespēju saviem klientiem ASV ērti un salīdzinoši vienkārši iegādāties saules paneļus. Galvenais mērķis ir padarīt saules enerģiju patērētājiem vieglāk pieejamu, un kā to citādāk izdarīt, ja ne uzstādot uz savas mājas jumta saules paneļus?

    Reklāma

    Sagaidāms, ka šie saules paneļi zem nosaukuma “Home Solar” pie pircējiem ASV nonāks šī gada rudenī. Kā pirmajiem pie tiem būs iespēja tikt Kalifornijas iedzīvotājiem, taču plānots, ka vēlāk IKEA tos piedāvās visā ASV.

    Jāpiebilst, ka IKEA kopumā jau 11 citos tirgos piedāvā saules paneļus, ieskaitot Polijā, Francijā, Vācijā, Itālijā, Portugālē, Spānijā, Zviedrijā un citās. Klientiem ar lietotnes palīdzību ir iespēja ērti sekot līdzi enerģijas patēriņam, kā arī elektroenerģijas pārpalikumu ir iespējams pārdot pašam IKEA.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    16.05.2022 10:18

    Būtu interesanti palasīt kas tie par paneļiem, kāda jauda, kas nāk uzstādīšanas komplektā, vai būs arī IKEA invertori, jeb pārdos tikai plikus paneļus?

    Skābene
    16.05.2022 13:33
    Reply to  Elektriķis

    “Pilnībā uzstādītu, pabeigtu fotoelektrisko sistēmu var saņemt no 9200 eiro ar PVN.Šī sistēma sastāv no astoņiem saules moduļiem un tās jauda ir 3,2 kWp. Kopumā cena par uzstādīto jaudu krītas, palielinoties sistēmas izmēram, tā ka, piemēram, sistēma, kas ir vairāk nekā divas reizes lielāka ar 18 moduļiem un jaudu 7,29 kWp, maksā ievērojami mazāk nekā divas reizes vairāk, proti, 13 500 eiro.”

    Pie mums vidēji izmaksas ir 1K euro uz 1KW.

    Elektriķis
    16.05.2022 13:51
    Reply to  Skābene

    IKEA uzstājas kā starpnieks, tāpat kā mums Elektrum un Enefit.
    Šķiet ka 1k EUR uz 1kW ir tad, ja dari visu pats.

    Skābene
    16.05.2022 16:11
    Reply to  Elektriķis

    Es ņēmu no Enefit un vēl iekļāvos 1k uz 1kW. Tagad skatos Enefit kalkulatorā, ka izmaksas ir nedaudz pieaugušas segmentā līdz 11kW, jo šim segmentam ir parādījies valsts atbalsts. 15kW sistēma bez atbalsta sanāk pat zem 1k uz 1kW, bet to tik vienkārši nevar uzlikt. :)

    Elektriķis
    16.05.2022 21:54
    Reply to  Skābene

    Vai tiem 15kW nevar ierobežot max. eksportu uz tīklu 11kW? Tad varētu “pabāzt” zem mikroģeneratora nosaukuma. Pilna paneļu jauda ir tikai pašā vasaras vidū, skaidrā laikā, ap pusdienlaiku.

    Biteme
    16.05.2022 12:08

    Amerikāņi no IKEA

    Reklāma